Διαγωνισμό για την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με έμπνευση από τον ανεξάντλητο πλούτο της ελληνικής μουσικής δημιουργίας συνδιοργανώνουν και πάλι το «Ελληνικό Σχέδιο» και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο δεύτερος διαγωνισμός στοχεύει στο αγκάλιασμα περισσότερων ειδών, σε μεγαλύτερη εξωστρέφεια στα είδη μουσικής και στην έλλειψη των περιορισμών στις πρεμιέρες των ταινιών που θα υποβληθούν.

Οι κατηγορίες συμμετοχής είναι το ντοκιμαντέρ, η μυθοπλασία και το βίντεο-κλιπ ενώ θα υπάρξει και διεθνές διαγωνιστικό τμήμα με ταινίες μικρού μήκους με έμπνευση από όλα τα είδη μουσικής. Η θεματική ενότητα είναι συγκεκριμένη αλλά συγχρόνως αρκετά γενική ώστε να αποτελέσει το έναυσμα για δημιουργίες Ελλήνων κινηματογραφιστών εμπνευσμένες από το ελληνικό τραγούδι και γενικότερα από την ελληνική μουσική δημιουργία.
Οι ταινίες μπορούν να είναι ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας ή βίντεο κλιπ και υποτιτλισμένες αν η πρωτότυπη γλώσσα τους δεν είναι στα ελληνικά. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετοχών από τον ίδιο δημιουργό ή τον ίδιο παραγωγό αλλά οι υποψήφιοι παραγωγοί και δημιουργοί οφείλουν να έχουν εξασφαλίσει εγγράφως την άδεια χρήσης μουσικών ή άλλων έργων που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα αν και εφόσον υπάρχουν τέτοια.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής και της κατάθεσης της κόπιας έχει οριστεί η Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015.
Ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός οφείλει να αποστείλει στα γραφεία του Διαγωνισμού την αίτηση συμπληρωμένη σε όλα τα υποχρεωτικά πεδία και υπογεγραμμένη (από το σκηνοθέτη/παραγωγό). Θα πρέπει επίσης να σταλούν επτά αντίτυπα της ταινίας σε DVD και μία τουλάχιστον φωτογραφία της ταινίας και του σκηνοθέτη.
Η επιτροπή θα προκρίνει ταινίες συνολικής διάρκειας 90-120 λεπτών διατηρώντας το δικαίωμα να μετατρέπει τη διάρκεια αυτή ανάλογα με τον χρόνο των συμμετεχουσών ταινιών. Το χρηματικό αντίκρισμα για το βραβείο Καλύτερου Έργου θα είναι 10.000 Ευρώ και για το βραβείο κοινού με 6.000 Ευρώ. Τα Βραβεία απονέμονται σε μία ταινία και δεν είναι δυνατόν να απονεμηθούν εξ ημισείας.
Η δεύτερη διοργάνωση, αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης που διεξήγαγε το Ελληνικό Σχέδιο τον Σεπτέμβριο του 2013 με πρωτότυπο θέμα «Έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική μουσική δημιουργία». Στις 30 του περασμένου Μαρτίου μετά από μια εντυπωσιακή συμμετοχή νέων δημιουργών και την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προβλήθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 11 νέες ταινίες μικρού μήκους. Οι προβολές της δεύτερης διοργάνωσης θα γίνουν 6, 7 και 8 Μαρτίου 2015.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Στέγης, www.sgt.gr