Οσοι (και κυρίως όσες) έχουν την περιέργεια να δουν τον τρόπο με τον οποίο το μπεστ σέλερ της Ε. Λ. Τζέιμς «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» αποκρυσταλλώθηκε στην μεγάλη οθόνη θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την Ημέςρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2015. Προς το παρόν όμως μπορούν να πάρουν μια γεύση από την ταινία μέσω του πρώτου τρέιλερ που κυκλοφόρησε προσφάτως και το οποίο παρουσιάζουμε ΄δώ.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου λοιπόν, ο γνωστός σε όλες τις γυναίκες κύριος Γκρέι θα δώσει μάλλον φιλήδονα το παρόν του στις κινηματογραφικές αίθουσες με στόχο, προφανώς, να «παρασύρει τους θεατές στη δίνη τού ανάλγητου πάθους του, όπως έκανε και με την ηρωίδα της ομώνυμης τριλογίας βιβλίων που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε κυκλοφορία.» Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται η UIP, η κινηματογραφική εταιρία εκμετάλλευσης της εν λόγω ταινίας στην Ελλάδα.
Κανένας φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι εμπορικά μιλώντας, οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της 47χρονης σκηνοθετριας Σαμ Τέιλορ Τζόνσον (η πρώτη είναι το «Ολοι θέλουν λίγη αγάπη», μια βιογραφική ταινία για τον Τζον Λενον στα πρώτα βήματά του) θα είναι μια από τις ταινίες της επόμενης χειμερινής σεζόν που θα συζητηθούν περισσότερο. Οπως κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει την τεράστια παραφιλολογία που είχε αρχίσει όταν ανακοινώθηκε η ενδεχόμενη κινηματογραφική μεταφορά του. Ολοι έκαναν τον κάστινγκ που θεωρούσαν καλύτερο και ονόματα όπως του Ράιαν Γκόσλινγκ και του Μάικλ Φασμπέντερ είχαν πέσει αβέβαια και φυσικά λανθασμένα στο τραπέζι.
Εν τέλει στο ρόλο του «εξτρεμιστικά ηδονικού» Κρίστιαν Γκρέι που μπορεί να παγιδέψει ως και θηλυκή γάτα με το στιλ του, θα βρούμε τον Τζέιμι Ντόρναν. Σέξι μοντέλο και ηθοποιός από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, ο γεννημένος το 1982 στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας Ντόρναν, έχει ήδη υποδυθεί αρκετούς ρόλους ως σέξι χαρακτήρας με αρκετά psycho στοιχεία. Αισθησιασμός, ένταση και μια πολύ έντονη ερωτική ιστορία αγάπης, με την εικόνα να πυροδοτεί τις αισθήσεις…
Συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία είναι η Ντακότα Τζόνσον, κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ και του Ντον Τζόνσον. Η Τζόνσον κρατά τον ρόλο της αθώας Αναστάζια Στιλ, που εκπαιδεύεται «επίπονα» στον έρωτα με δάσκαλο τον Γκρέι…
Το ομότιτλο μυθιστόρημα της Ε. Λ. Τζέιμς κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορούν τα δυο βιβλία της Τζέιμς που το ακολούθησαν: «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι» και «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: Απελευθέρωση».