Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθεί κανείς την εξέλιξη του νεαρού μουσικού Μάριου Αριστόπουλου. Αυτή την περίοδο ο πρώην συνεργάτης του ΒΗΜΑ FM συνεργάζεται με το Theatre Lab (Θεατρικό Εργαστήρι) του Sundance Institute. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό _και όχι μόνον_ πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του πολύ γνωστού πλέον, κινηματογραφικού φεστιβάλ του Σάντανς.

Εννέα έργα από όλον τον κόσμο έχουν επιλεγεί ώστε μέσω της διαδικασίας των προβών και άλλων επεξεργασιών να αποκτήσουν την τελική μορφή τους στο εφετινό Θεατρικό Εργαστήρι. Η επιλογή έγινε μέσα από 900 υποψηφιότητες. Ο Αριστόπουλος είναι ο μόνος συνθέτης που κλήθηκε στο Εργαστήρι και θα συνθέσει την μουσική του θεατρικού έργου «So go the ghosts of Mexico» (σ.σ. «Ετσι πάνε τα φαντάσματα του Μεξικού») του διακεκριμένου Μεξικανού συγγραφέα Μάθιου Πολ Ολμος.
Ο Αριστόπουλος που έχει ήδη στο ενεργητικό του μουσικές δουλειές για θέατρο, video games, κινούμενα σχέδια ,μοντέρνο χορό, ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας ακολουθεί καριέρα μουσικού στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού από το 2012. Στη λίστα των ανθρώπων με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο θέατρο βρίσκουμε τον Νιλ Λαμπιούτ, την Τίνα Χάου και την Γουέντι Κέσελμαν.
Μουσικές δουλειές που έχει υπογράψει τα δυο τελευταία χρόνια για το θέατρο στη Νέα Υόρκη είναι για τα «Summer Shorts Festival 2012 & 2013», «Lucy Loves Me», «Light of Night», «Will Work For», «Velocity» και «X-Stream». Εχει συμμετάσχει στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2012 αλλά και στο Berlinale Talent Campus το 2012.
Ο Μ. Αριστόπουλος κλήθηκε σπό το Sundance Institute στις 7 Ιουλίου και η δουλειά του εκεί θα ολοκληρωθεί στις 27 του μηνός.