«Η Μαρία τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μια μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. »

Η επίσημη σύνοψη της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Σύλλα Τζουμέρκα, «A blast» ανακοινώθηκε προσφάτως με αφορμή την συμμετοχή της στο διαγωνιστικό τμήμα του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο όπου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα.
Γυρισμένη εκτός από την Αθήνα, στην Πιερία και το Αμβούργο, η ταινία υπόσχεται ότι θα είναι ένα «βίαιο και ειλικρινές έργο, γενναίο σαν την ηρωίδα του, την οποία ακολουθεί στην προσπάθειά της να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της
Συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Ολλανδίας, η ταινία γυρίστηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού και του Ολλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου, των Κέντρων Κινηματογράφου Αμβούργου και Ρηνανίας-Βεστφαλίας, και τη συμμετοχή του γαλλογερμανικού καναλιού ZDF/ARTE.
Για την ταινία ο δημιουργός αναφέρει: «Μέσα στα πυρετώδη χρόνια της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, το A BLAST μιλά για το τι σημαίνει να σε διαψεύδουν και να κάνεις κάτι γι’ αυτό.Η Μαρία ξεκινά την ενήλικη ζωή της με τις καλύτερες προθέσεις. Δέκα χρόνια μετά, όπου κι αν κοιτάξει γύρω της, όλα έχουν ραγίσει. Απρόθυμη να συμφιλιωθεί με τη χαμένη της αξιοπρέπεια, την έλλειψη φροντίδας και την νικημένη της αγάπη για τη ζωή, η Μαρία επιτίθεται. Επιτίθεται στον εαυτό της, στο παρελθόν της και τους αγαπημένους της, στη χώρα της και στην αντίληψη των άλλων για το φύλο της, σε έναν άγριο αγώνα για την αλήθεια μέσα της και γύρω της
Ο Θεσσαλονικιός Τζουμέρκας σκηνοθέτησε μικρού μήκους ταινίες όπως τα «Μάτια που Τρώνε» που παίχθηκε στο, φεστιβάλ Καννών 2001 και η «Βροχή» καθώς επίσης και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ προτού γυρίσει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας, την «Χώρα Προέλευσης». Η ταινία επελέγη για να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του φεστιβάλ Βενετίας 2010 και αργότερα συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε 5 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Αγγελική Παπούλια δίπλα στους Βασίλη Δογάνη, Μαρία Φιλίνη, Θέμιδα Μπαζάκα, Γιώργο Μπινιάρη και Μάκη Παπαδημητρίου. Το σενάριο είναι του Τζουμέρκα και της Γιούλας Μπούνταλη.
Το φεστιβάλ του Λοκάρνο θα διεξαχθεί εφέτος από 6 έως 16 Αυγούστου ενώ το «A blast» θα παιχτεί αργότερα στις αίθουσες σε διανομή Strada Films