Για κατοχή αρχαίων σπαθιών και ξιφιδίων κατηγορείται ένας 32χρονος Βρετανός, που διαμένει στη Ρόδο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση, απείθεια, οπλοκατοχή και παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης και στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, μετέβησαν στην κατοικία του άνδρες του αστυνομικού τμήματος Λίνδου, τους οποίους μόλις αντιλήφθηκε τράπηκε σε φυγή.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα σπαθί αρχαίου τύπου με λάμα μήκους 53 εκατοστών, ένα κυρτό μαχαίρι αρχαίου τύπου με λάμα μήκους 15 εκατοστών σε θήκη και με ζώνη, ένας πίνακας που περιείχε τρία αρχαία ξιφίδια από ορείχαλκο με ετικέτα με λάμες μήκους 20 εκατοστών, ένας πίνακας που περιείχε ένα μαχαίρι αρχαίου τύπου με λάμα μήκους 18 εκατοστών μαζί με θήκη και δύο ράβδους ακονίσματος και ένα αγαλματίδιο.

Όλα τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκαν και εξετάζεται η προέλευση τους και η χρονολόγηση τους, ενώ ο κατηγορούμενος αναζητείται. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.