Στις 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης στο ξενοδοχείο Kivotos Hotel, στη Μύκονo το οποίο συνδυάζει τον πολιτισμό με τον τουρισμό, με στόχο την προσέλκυση φιλότεχνων τουριστών. Το ξενοδοχείο 5 αστέρων ξεκίνησε τη λειτουργία τη δεκαετία του ’90, ενώ κάθε έτος υλοποιούνται ανακαινίσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να διαθέτει 38 δωμάτια, υψηλών προδιαγραφών και ξεχωριστής διακόσμησης, με έργα τέχνης, το κάθε ένα, μια γκαλερί, δύο εστιατόρια αλλά και ένα σκάφος για χρήση των τουριστών.

Δείτε αναλυτικά στοιχεία για την έκθεση στο Kivotos Hotel

Το 2013, οι ιδιοκτήτες του Kivotos Ηotel, Φίλιππος και Ιάσωνας Μιχόπουλος αποφάσισαν να αποκτήσουν έναν εκθεσιακό χώρο στο ξενοδοχείο, για να εξυπηρετήσουν και τις πολιτιστικές ανησυχίες των πελατών και γενικότερα των τουριστών της Μυκόνου. Σε αυτό το πλαίσιο, η πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale, σε συνεργασία με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα εγκαινιάζει το φετινό πρόγραμμά της με το KivotosArtProjects 2014, συνέχεια του πρότζεκτ της επιμελήτριας Kivotos Art , Projects 2013.

To KivotosArtProjects 2014 αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης με έργα από23καταξιωμένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, πολυμέσα, εγκαταστάσεις. Η ομαδική έκθεση του KivotosArtProjects πρόκειται να φιλοξενηθεί από τονΜάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 στον νέο εκθεσιακό χώρο του KivotosHotel στον Όρνο της Μυκόνου, αποτελώντας το βασικό του εικαστικό πρόγραμμα, το οποίο θα πλαισιώνεται από μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριούκαι στο δημόσιο χώρο στο νησί της Μυκόνου.

Φέτος το παράλληλο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης τους νέους καλλιτεχνικούς θεσμούς : Kivotos Art Residency & Kivotos Art Chambers.

Φιλοδοξία του Kivotos Art Projects είναι να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Μυκόνου και των Κυκλάδων και να συμβάλει σε ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ τέχνης και τουρισμού ενισχύοντας πολιτιστικά την Ελλάδα.
Παράλληλα, το εγχείρημα διατηρεί φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα ενισχύσει οικονομικά το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» με τα έσοδα από το ειδικά σχεδιασμένο αντικείμενο τέχνης από την καλλιτέχνιδα Σοφία Χούσου, καθώς και με μέρος των εσόδων από την πώληση των εκθεμάτων. ΤοKivotos Art Projectsτελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι η Αegeanale είναι μια διεθνής πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού που δημιουργήθηκε το 2012. Βασικοί στόχοι της είναι να αναδείξει το Αιγαίο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας και διαπολιτισμικού διαλόγου και να χαρτογραφήσει εκ νέου το αρχιπέλαγος ως έναν αστερισμό προορισμών με πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Η Aegeanale είναι μια πολιτιστική πλατφόρμα εν εξελίξει με πρόγραμμα που αρθρώνεται σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά καλλιτεχνικές δράσεις από όλα τα πεδία της σύγχρονης τέχνης, οι οποίες περιοδεύουν σε τοποθεσίες του Αιγαίου δημιουργώντας για τους ταξιδιώτες διαδρομές και ρότες με πυξίδα τον πολιτισμό. Ο δεύτερος άξονας αφορά ένα εικαστικό residency πρόγραμμα, που θα εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2015 σε νησιά του Αιγαίου. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δημιουργήσουν έργα τέχνης σε άμεση διάδραση με τον κάθε τόπο φιλοξενίας καθιστώντας σταδιακά το Αιγαίο ένα πρωτοποριακό υπαίθριο μουσείο.
Οσον αφορά το ξενοδοχείο, σχεδιασμένο σε στυλ οικογενειακής βίλας και διακοσμημένο με έργα τέχνης και μια συλλογή σύγχρονης αισθητικής, το KivotosLuxury Boutique Hotel είναι εμπνευσμένο από τη μαγεία της αρχαιότητας. Το 1992, η αντίθεση του συνδυασμού ενός γαλλικού καθρέφτη εποχής και του φόντου μίας άθικτης λευκής τοιχογραφίας, πυροδότησε τη φαντασία του ιδιοκτήτη προτρέποντάς τον να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα καινοτόμο καταφύγιο χαλάρωσης, εναρμονίζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την πρωτότυπη τέχνη. Το ξενοδοχείο αναδεικνύει στοιχεία από τον 17ο, 18ο και 21ο αιώνα.
Παράλληλα, το ξενοδοχείο KivotosLuxury Boutique Hotel προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του, τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Αιγαίο, με το PrincedeNeufchatel, ένα σκάφος 25 μέτρων, διαθέσιμο για ημερήσια ή ακόμα και για εβδομαδιαία κρουαζιέρα. Περισσότερες πληροφορίες για την γκαλερί, το σκάφος, και γενικότερα για το ξενοδοχείο υπάρχουν στο www.kivotosmykonos.com