Δυο ήταν οι πυλώνες της εκδήλωσης, το υπό υλοποίηση Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το σχεδιαζόμενο έργο ανασυγκρότησης της Αθήνας –ανάπλασης της Πανεπιστημίου-Rethink Athens (διαγωνισμός Ιδρύματος Ωνάση). Για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μίλησε ο εταίρος του αρχιτεκτονικού γραφείου RENZO PIANO και βασικός επιβλέπων του έργου, ο κ. Τζόρτζιο Μπιάνκι τον οποίο προλόγισε η κα Έλλη Ανδριοπούλου, COO του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Κέντρο Πολιτισμού. Ο κ. Μπιάνκι αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις πτυχές του έργου, στην αρχική σύλληψη και το όραμα, στο σχεδιασμό και στις αρχιτεκτονικές προκλήσεις αυτού, στην ταχεία κατασκευή του αλλά και στη ενσωμάτωσή του στο περιβάλλον. Η προβλεπόμενη λειτουργία και χρήση του και φυσικά η ένταξή του στην καθημερινότητα των Αθηναίων ήταν επίσης θέματα που ο κ. Μπιάνκι ανέπτυξε.

Για το έργο ανασυγκρότησης της Αθήνας –ανάπλασης της Πανεπιστημίου μίλησε ο ιδρυτής και εταίρος του αρχιτεκτονικού γραφείου OKRA, κ. Mάρτιν Κνούιτ τον οποίο προλόγισε η κα Έφη Τσιότσιου, Διευθύντρια του Ιδρύματος Αλεξάνδρου Ωνάση. Η OKRA αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού Rethink Athens που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση και ο κ. Κνούιτ αφού αναφέρθηκε στα αντίστοιχα έργα που έχει σχεδιάσει το γραφείο του στο Ρότερνταμ και στο Λονδίνο, ανέλυσε το σχεδιαζόμενο έργο ανασυγκρότησης της Αθήνας και ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου. Εμφαση δόθηκε στην κλιματική αλλαγή που θα μπορούσε να επιφέρει το συγκεκριμένο έργο μέσω της παρείσφρησης σημαντικών στοιχείων πρασίνου και ύδατος.
Εν συνεχεία ο Καθηγητής αρχιτεκτονικής κ. Γεώργιος Πανέτσος εστίασε στην συμβολή των δύο έργων στην εξέλιξη και την ανάπτυξη της πόλης των Αθηνών αναφερόμενος επίσης και σε άλλα έργα που θα μπορούσαν να συνεχίσουν περαιτέρω αυτή την εξέλιξη.
Στην εκδήλωση και την συζήτηση που ακολούθησε με μεγάλη συμμετοχή του κοινού (σε συντονισμό κ. Αλέξανδρου Σαμαρά, αρχιτέκτονα και επίτιμου Προέδρου του Harvard Club of Greece), παρευρέθηκαν, ανάμεσα σε άλλους, σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού αρχιτεκτονικού χώρου και εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων Σταύρου Νιάρχου (κα Χριστίνα Λαμπροπούλου, κα Λένια Βλαβιανού, κ. Πάνος Παπούλιας) και Αλεξάνδρου Ωνάση (κα Μαριάννα Μόσχου).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard που είχε την ευθύνη της εκδήλωσης συγκροτείται από τους κκ. Ξενοφώντα Παπαρρηγόπουλο (Προέδρο, Harvard Law School), Ζαχαρία Παλέξα (Αντιπρόεδρο Α’, Harvard Business School), Νίκη Κεραμέως (Γραμματέα, Harvard Law School), Γιάννη Σπυρόπουλο (Ταμία, Harvard College), Τζίνα Θανοπούλου (Αντιπρόεδρο Β’, Harvard School of Education), Μαριάννα Αθανασιάδου (Μέλος, Harvard School of Design), και Χάρη Κονιδάρη (Μέλος, Harvard Law School).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «THE HUB EVENTS» στην Αθήνα