Το «Exodus: Gods and Kings», η τελευταία ταινία του βρετανού σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, δημιουργού των επιτυχιών «Αλιεν», «Μπλέιντ Ράνερ», «Ο Μονομάχος» και «Προμηθέας», αναμένεται να είναι μια πληθωρική, επική περιπέτεια, πάνω στην τολμηρή ιστορία ενός ανθρώπου που είχε το κουράγιο να αναλάβει μία ολόκληρη αυτοκρατορία.

Με φαντασμαγορικά τρισδιάστατα εφέ, ο Σκοτ υπόσχεται το «ζωντάνεμα» της βιβλικής ιστορίας του Μωυσή ο οποίος μάχεται ενάντια στον Αιγύπτιο Φαραώ Ραμσή, θέτοντας 600.000 σκλάβους σε ένα τεράστιο ταξίδι διαφυγής από την Αίγυπτο και τον θανάσιμο κύκλο της.
Εκτός από τους Κρίστιαν Μπέιλ και Τζόελ Έντγκερτον που υποδύονται αντιστοίχως τον Μωυσή και τον Ραμσή, το καστ περιλαμβάνει επίσης τον Άαρον Πολ, τον Μπεν Κίνγκσλεϊ αλλά και την πάλαι ποτέ Ρίπλεϊ των ταινιών «Αλιεν», Σιγκούρνι Γουίβερ. Για το σενάριο της ταινίας συνεργάστηκαν οι Μπιλ Κόλετζ, Ανταμ Κούπερ και ο κάτοχος Οσκαρ για την «Λίστα του Σίντλερ» Στίβεν Ζαίλιαν.
Η υπερπαραγωγή της 20th Century Fox ανοίγει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο. Αν δεν αλλάξει κάτι, ημερομηνία Α’ προβολής της στην χώρα μας είναι η 11η του μηνός. Επίσης όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια ταινία που ενδέχεται να ακουστεί στα προσεχή βραβεία Οσκαρ.
Προς το παρόν μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από το πρώτο τρέιλερ της ταινίας που η ΟDEON, εταιρία διανομής της στην Ελλάδα, παραχώρησε αποκλειστικώς στο ΒΗΜΑ.