Την Τετάρτη 23 Ιουλίου ο συνθέτης Μίνως Μάτσας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για πρώτη φορά επί σκηνής παρουσιάζει τα τραγούδια του καθώς και μουσικά θέματα από τη μικρή, τη μεγάλη οθόνη, το θέατρο και τη δισκογραφία. Συνοδοιπόροι του σε αυτή την συνάντηση, τέσσερις σημαντικές φωνές: η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιάννης Χαρούλης. Μαζί τους οκτώ καταξιωμένοι μουσικοί, με τον ίδιον τον συνθέτη στο πιάνο.

Το 1994 ο Μίνως Μάτσας συνέθεσε τον πρώτο του κύκλο τραγουδιών με τίτλο «Χίλιες και μία νύχτες… πάλι», σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου. Εχει γράψει επίσης τραγούδια για τον Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τη Σωτηρία Λεονάρδου, την Ελεονώρα Ζουγανέλη, τον Γιάννη Xαρούλη, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και άλλους γνωστούς ερμηνευτές, και συνεργάστηκε με σημαντικούς στιχουργούς όπως ο Ισαάκ Σούσης, ο Μιχάλης Γκανάς, ο Γιάννης Σπυρόπουλος «Μπαχ», η Ελένη Φωτάκη, ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Η πρόταση για το σάουντρακ της βωβής υπέροχης ταινίας του Πάμπστ Diary of a lost girl, το 1996, άνοιξε στον Μίνω Μάτσα ένα νέο παράθυρο στην ορχηστρική μουσική. Μετά τις σπουδές του στη Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης, μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου ασχολήθηκε με τη σύνθεση για το σινεμά.
Έργα για τον κινηματογράφο, το θέατρο, το σύγχρονο χορό, την τηλεόραση. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην ταινία «The Parthenon», που παρουσιάστηκε το 2004 στη Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, έδωσε συναυλία όπου παίχτηκε η σουίτα από το Diary of a Lost Girl στο Alice Tully Hall στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης, καθώς και οι παραστάσεις του Αριστοφάνη «Όρνιθες» και «Ειρήνη», που ανέβηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ακόμη έχει τιμηθεί και με δύο βραβεία μουσικής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τα σάουντρακ των ταινιών «Eduart» και «Σκλάβοι στα δεσμά τους».
INFO
Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ
Πώλησh εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας 12 ευρώ
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr
Επίσης: