Την περασμένη Δευτέρα, 7 Ιουλίου άρχισε η καλοκαιρινή περιοδεία της γνωστής παιδικής παράστασης «Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ» του Φώτη Σπύρου, ο οποίος έχοντας συγκεντρώσει όλα τα γνωστά παραμύθια των Γερμανών δημιουργών τα ζωντάνεψε ξανά μέσα από εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές. Η στάση της ερχόμενης Πέμπτης είναι το Θέατρο Καστράκι στα Γρεβενά και η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στην Καβάλα στις 7 Σεπτεμβρίου, έχοντας επισκεφτεί παραπάνω από 40 πόλεις της Ελλάδας.

Μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Γκριμμ και των ηρώων τους, η διαδραστική παιδική παράσταση που απευθύνεται σε κάθε ηλικία, προσκαλεί τους θεατές στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού, με σκοπό να φωτίσει την αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της γενναιοδωρίας αλλά και της ανθρώπινης πίστης στον εαυτό μας. Όλα αυτά, μέσα από την σύγκρουση του καλού και του κακού αλλά και του όπλου της εξυπνάδας ενάντια σε όποια δύναμη.
Εκτός από την σύλληψη της παράστασης, ο Σπύρος έχει αναλάβει το κομμάτι της σκηνοθεσίας και πρωταγωνιστεί μαζί με του ηθοποιούς Θεοδοσία Δαμδούμη, Χρήστο Κορδελά, Δημήτρη Παπαδόπουλο και Βασιλική Συρανίδου. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι στις 9 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά χαμηλές από 8 ως 10 ευρώ.
Υπόλοιπες παραστάσεις Ιουλίου
Παρασκευή,11/7 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΆλσος Ηγουμενίτσας (Δασάκι)
Σάββατο,12/7 ΚΕΡΚΥΡΑΘέατρο ΜΟΝ ΡΕΠΟ – Ρένα Βλαχοπούλου
Δευτέρα,14/7 ΕΔΕΣΣΑΘέατρο Γαβαλιώτισσας
Τρίτη, 15/7 ΝΑΟΥΣΑΘερινό Δημοτικό Θέατρο
Τέταρτη, 16/7 ΚΑΣΤΟΡΙΑΘέατρο του Βουνού
Δευτέρα, 21/7 ΚΙΛΚΙΣΑνοιχτό Θέατρο Λόφου
Τρίτη, 22/7 ΠΕΤΡΑΘέατρο Πέτρας (Σκηνή Πήτερ Μπρουκ)
Τέταρτη, 23/7 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΘέατρο Κάναβα Ρούσσος Επισκοπή – Μέσα Γωνιά
Πέμπτη, 24/7 ΝΑΞΟΣΔημοτικό Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλης
Κυριακή, 27/7 ΜΥΚΟΝΟΣΘέατρο Λάκκας
Δευτέρα, 28/7 ΡΑΦΗΝΑΘέατρο Δημοτικού Κολυμβητηρίου
Τρίτη, 29/7 ΑΙΓΙΝΑΑυλή Λαογραφικού Μουσείου
Τετάρτη, 30/7 ΛΙΒΑΔΕΙΑΘέατρο Κρύας
Πέμπτη, 31/7 ΛΑΜΙΑΤόπος Τεχνών Χώρα Λελέικα Υπάτης (ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ)