To θρυλικό συγκρότημα της βρετανικής ροκ Pink Floyd θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Οκτώβριο το νέο του άλμπουμ, με τίτλο Τhe Endless River, το πρώτο εδώ και 20 χρόνια.

Το άλμπουμ θα περιέχει ηχογραφήσεις του 1994.

Την είδηση αποκάλυψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Πόλι Σάμσον, που έχει παντρευτεί τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Ντέιβιντ Γκίλμορ και η οποία έχει γράψει τους στίχους πολλών τραγουδιών των Pink Floyd στο παρελθόν.

«Παρεμπιπτόντως το άλμπουμ των Pink Floyd που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο θα έχει τίτλο The Endless River» έγραψε η Πόλι Σάμσον το Σάββατο.

Η ίδια διευκρίνισε ότι το άλμπουμ, το πρώτο του συγκροτήματος μετά το The Division Bell που κυκλοφόρησε το 1994 θα περιλαμβάνει τα τελευταία τραγούδια του μουσικού βιρτουόζου στα πλήκτρα και ιδρυτικού μέλους Ρικ Ράιτ, που απεβίωσε το 2008.

«Είναι πολύ όμορφο» υπογράμμισε η Σάμσον.

Τα νέα επιβεβαίωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook η τραγουδίστρια Ντέργκα Μακμπρούμ-Χάντσον, που έχει συμμετάσχει σε πολλές παγκόσμιες περιοδείες του συγκροτήματος.

«Ναι. Ένα καινούριο άλμπουμ των Pink Floyd θα κυκλοφορήσει. Και έχω συμμετάσχει. Και είμαι πολύ χαρούμενη» έγραψε η ίδια πάνω από μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια μιας ηχογράφησης με τον Γκίλμορ.

Η ίδια εξήγησε ότι οι ηχογραφήσεις είχαν ξεκινήσει κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του The Division Bell, αλλά έκτοτε το συγκρότημα δούλεψε και πάλι στα κομμάτια.

Από τις αρχές του 1965 τα άλμπουμ των Pink Floyd έχουν πουλήσει 250 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως το Dark Side of the Moon ή το Wish you were here.

Ο Ρότζερ Ουότερς, ο πρώην επικεφαλής του συγκροτήματος στο πλευρό του Γκίλμορ, εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1985 και κατόπιν ενεπλάκη σε μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη με τα υπόλοιπα τρία μέλη του συγκροτήματος.

Ο μπασίστας, που ακολούθησε σόλο καριέρα κυρίως πραγματοποιώντας περιοδείες με την ροκ όπερα The Wall, το διασημότερο έργο των Pink Floyd, δε συμμετείχε στο νέο εγχείρημα.