Από την Πέμπτη 12 ως την Κυριακή 18 του μηνός στο κινηματοθέατρο Τριανόν, η Κινηματογραφική Εταιρία Leda-Film /Elena Borisova και το XL-GROUP/Xenofon Lambrakis διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρώσικου Κινηματογράφου στην Ελλάδα. Ενδιαφέρουσες ταινίες _πολλές από τις οποίες έχουν βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου_ ανήκουν στον εφετινό προγραμματισμό.

Ανάμεσά τους οι «Μετρό» του Α. Μεγκέρντιτσεβ, «Ο γεωγράφος που πούλησε την «υδρόγειο σφαίρα» του Α. Βελεντίνσκιϊ, η «Φατσούλα» της Τ. Αλένικοβα και άλλες. Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 Πλ.Βικτωρίας) Θα προβληθεί η ταινία «Εμείς με τον παππού». του Α. Κουλιάμιν ενώ θα δοθεί και μουσική παράσταση ρώσων ηθοποιών οι οποίοι συμμετέχουν στις προβαλλόμενες ταινίες.
Ο θεσμός διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2011 δίνοντας την δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει καλύτερα την ρωσική κουλτούρα. Επίσης συμβάλλει στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ των ρώσων και ελλήνων κινηματογραφιστών. Το φεστιβάλ αρχίζει στην Αθήνα και εν συνεχεία περιοδεύει στην Κώ και στην Θεσσαλονίκη.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηνών, της Πρεσβείας Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Γενικού Προξενείου Ρ.Ο. στην Θεσσαλονίκη και Πολιτιστικού Κέντρου της Πρεσβείας Ρ.Ο.
Το πρόγραμμα
Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 20:00
Επίσημη έναρξη του φεστιβάλ (χαιρετισμοί, μουσικές παραστασεις ηθοποιών)
«Εμείς με τον παππού» (Α.Κουλιάμιν, ηθοποιοί – Γ. Ναζάροβ, Τ. Ραζουβάεβ, Α. Τίχονοβ, Λ. Μάλτσεβα)
Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 22.30
«Μετρό» (Α. Μεγκέρντιτσεβ, ηθοποιοί – Σ. Χονττσένκοβα, Σ.Πουσκεπάλης, Α. Μπέλιϊ, Α. Βιστινγκάουζεν)
Σάββατο 14 Ιουνίου
Στις 20.45 «Ο γεωγράφος που πούλησε την «υδρόγειο σφαίρα» (Α.Βελεντίνσκιϊ, ηθοποιοί – Κ.Χαμπένσκιϊ, Ε.Λιάντοβα, Α.Τσέρνιχ)
Στις 22.45 «Άσια» (Α. Κούλιαμιν, ηθοποιοί – Δ. Σεμιόνοβα, Α. Κορόλιοβ, Α. Ναούμοβ, Λ.Τσιπιζένκο)
Κυριακή 15 Ιουνίου
Στις 20.45 «Φατσούλα-Smiley» (Τ. Αλενίκοβα, ηθοποιοί – Ο. Χοχλόβα, Τ. Γιακοβένκο)
Στις 22.45 «Ιούδα» (Α. Μογκατίριοβ, ηθοποιοί –А. Σεβτσένκοβ, Σ.Φρόλοβ, Α.Μπαρίλο)