Στην καρδιά της πόλης, στο περιστύλιο του εμβληματικού κτιρίου του Ωδείου Αθηνών, διοργανώνεται εφέτος η 37η Γιορτή Βιβλίου η οποία θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ., ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Θα ακολουθήσει συναυλία από τη Σχολή Τρομπέτας του Ωδείου Αθηνών.

Η Γιορτή Βιβλίου του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών (ΣΕΒΑ) διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1978 στο Άλσος Κηφισιάς. Καθιερώθηκε ως ετήσια εκδήλωση και κατά καιρούς μεταφέρθηκε σε άλλα σημεία, για πολλά χρόνια στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου και στο Πεδίον του Άρεως.

Η εφετινή 37η Γιορτή Βιβλίου περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά, παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις για τα κόμικ, το αστυνομικό μυθιστόρημα και την Αθήνα, τα πνευματικά δικαιώματα και τις βάσεις δεδομένων βιβλίων, μουσικοπαιχνίδια και αφηγήσεις, θεατρικά παιχνίδια, διαγωνισμούς σκάκι, παιδικά εργαστήρια και άλλα.

Διάρκεια έκθεσης: 4 ως τις 15 Ιουνίου

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ., Παρασκευή & Σάββατο 6:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ., Κυριακή 11:00 π.μ. – 2:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

Για τους επισκέπτες που θα κατέβουν στο κέντρο με τα αυτοκίνητά τους υπάρχει προσφορά για πάρκινγκ από το Polis Park (Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου), στο ένα ευρώ ανά ώρα.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 37ης Γιορτής Βιβλίου.