Σε τόπο πραγματικής γιορτής ευελπιστεί να αναδειχθεί η 37η Γιορτή Βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου στην Αθήνα.

Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου, που φέτος αλλάζει τοποθεσία και κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης, σε ένα κτίριο εμβληματικό: στο Ωδείο Αθηνών.

Δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στο μοναδικής αξίας Bauhaus κτίριο όπου στεγάζεται το Ωδείο αλλά και ως σήμερα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η έκθεση με τίτλο «Ανάγνωση 2.0», θα χαράξει μια ανοιχτή διαδρομή ανάγνωσης στην Αθήνα.

Δεκάδες εκδότες θα εκθέσουν τα βιβλία τους στο περιστύλιο του κτιρίου, ενώ εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στον κήπο όσο και στις αίθουσες του Ωδείου.

Μια δυναμική αστική εμπειρία που εκκινεί από τα βιβλία, συναντά διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού, καλεί τους πολίτες σε διαδραστικές εμπειρίες, πάντα με οδηγό τα βιβλία.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Αθηνών επενδύει στις συνεργασίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δημιουργήσουν δίκτυα πολιτισμού.

Η 37η Γιορτή Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.