Μια μεγάλη συναυλία διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη στις 20:00, οι Encardia μαζί με καλεσμένους φίλους τους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για να στηρίξουν το έργο των Γιατρών του Κόσμου.

Οι Encardia φέτος γιορτάζουν τα 10 χρόνια παρουσίας τους στην ελληνική σκηνή και καλούν όλους μας να φτιάξουμε και πάλι μια τεράστια τούρτα γενεθλίων από φάρμακα, αντιβιώσεις και παιδικά γάλατα (αντί για εισιτήριο).

Η φετινή συναυλία διοργανώνεται από την «Tεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, τις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και με την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα των θεραπευτικών κοινοτήτων ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, η μουσική μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με τη φιλική συμμετοχή της Γιώτας Νέγκα, o Kώστας Θωμαΐδης και ο Ηλίας Λογοθέτης.

Ήταν Πρωτομαγιά του 2012 όταν οι Encardia συνεργάστηκαν με την Τεχνόπολη, τους Γιατρούς του Κόσμου, το ΚΕΘΕΑ και την ΕΡΤ και όλοι μαζί διοργάνωσαν μια μεγάλη γιορτή, στην οποία ανταποκρίθηκαν 6.000 Αθηναίοι.

Αντί για εισιτήριο έπρεπε ο καθένας να παραδώσει στην είσοδο ένα κουτί φάρμακα ή ένα κουτί παιδικό γάλα. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν πέντε τόνοι φάρμακα και 10.000 κουτιά γάλα που κάλυψαν τις ανάγκες των Γιατρών του Κόσμου για μισό χρόνο.