Οι ταινίες «Cosmic Candy», σε σκηνοθεσία της Ρηνιώς Δραγασάκη και σενάριο της ίδιας και της Κατερίνας Κακλαμάνη και «Τι χαζό παιδί» («What a silly boy») σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χαντζή είναι τα δύο ελληνικά σχέδια, από τα πέντε συνολικά, που θα συμμετέχουν στο Sundance Istanbul Lab, που θα γίνει από τις 8 έως τις 14 Μαΐου στα Πριγκιπονήσια στις ακτές της Κωνσταντινούπολης.

Πρωτοβουλία του Διεθνούς Ανεξάρτητου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα μεγάλου μήκους ταινιών του Sundance Institute, το Sundance Istanbul Lab στοχεύει στην παροχή βοήθειας σε νέους συγγραφείς και σκηνοθέτες στην Τουρκία και τις γύρω χώρες. Προσφέρει την ευκαιρία εντατικής δουλειάς για την μεγάλου μήκους ταινία τους, το σενάριό τους, με την υποστήριξη καταξιωμένων σεναριογράφων.
Στο «Cosmic Candy» κεντρικό πρόσωπο είναι η Άννα μια 30χρονη γυναίκα, η οποία αγαπάει την δουλειά της στο σουπερμάρκετ, τα αθλητικά της παπούτσια, τα όνειρα με τις διαγαλαξιακές καραμέλες και οτιδήποτε τη βοηθάει να αποφεύγει τις κρίσεις πανικού. Όλα αυτά όμως θα ανατραπούν όταν εμφανίζεται το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος ζητώντας τη βοήθεια της επειδή ο μπαμπάς της εξαφανίστηκε. Η Ρ. Δραγασάκη σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και ντοκιμαντέρ στη Βαρκελώνη. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει 3 μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες έχουν προβληθεί σε πάνω από 40 διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσά τους και η πολυβραβευμένη ο «Μπαμπάς μου ο Λένιν και ο Φρέντυ».
Το «Τι χαζό παιδί» διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2014 όπου ο Χρήστος έχει μόλις απολυθεί από το τσίρκο στο οποίο εργαζόταν. Το ίδιο βράδυ σώζει από τον θάνατο ένα νεαρό και την επόμενη καταφέρνει να ανακτήσει την κλεμμένη τσάντα μιας ηλικιωμένης. Μετά από αυτά τα δύο περιστατικά και με την βοήθεια του φίλου του και πρώην παρουσιαστή του τσίρκου, Αντώνη θα προσπαθήσει να γίνει ένας «σούπερ-ήρωας» που θα προστατεύει την Αθήνα. Ο Αλέξανδρος Χαντζής έχει εργαστεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο και έχει σκηνοθετήσει 3 μικρού μήκους ταινίες ανάμεσα τους η βραβευμένες «Κατάληψη» και «Τσέλσι-Μπαρτσελόνα».