Ένας από τους αρχιτέκτονες του φινλανδικού θαύματος στην εκπαίδευση, ο πανεπιστημιακός Πάσι Σάλμπεργκ, θα βρεθεί στην Ελλάδα την Τρίτη στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Ο Σάλμπεργκ, στο βιβλίο του «Φινλανδικά μαθήματα. Τι μπορεί να μάθει ο κόσμος από την εκπαιδευτική αλλαγή στη Φινλανδία» (εκδ. Επίκεντρο) δείχνει πώς η Φινλανδία, χώρα φτωχή πριν από μερικές δεκαετίες, ξεκίνησε μια βαθιά αλλαγή του εκπαιδευτικού της συστήματος και άλλαξε τη μοίρα των πολιτών της.
Η εκδήλωση έχει τίτλο «Το σχολείο του αύριο –μια ανάγκη του σήμερα» και ανήκει στον Κύκλο Εκπαίδευση της σειράς εκδηλώσεων «Λέξεις και Σκέψεις» που πραγματοποιούνται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Θα συμμετάσχουν επίσης ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσιάκαλος, η Επόπτρια φιλολόγων στη Νέα Γενιά Ζηρίδη και μέλος του Δ.Σ. της Νέας Παιδείας Νατάσα Μερκούρη, ενώ θα συντονίσει η Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Χριστίνα Κουλούρη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών την Τρίτη 6 Μαΐου στις 19.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης