Εχοντας ξεπεράσει τα 350.000 εισιτήρια, η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη δικαίως κερδίζει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας της τελευταίας κινηματογραφικής σεζόν. Μόλις πριν από λίγο καιρό, η ταινία θριάμβευσε και στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου κερδίζοντας σε έξι κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης και της καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας.

Η κυκλοφορία της σε ειδική έκδοση DVD και Blu Ray Disc από την εταιρία Feelgood Entertainment την μετατρέπει αυτομάτως σε must των DVD club και χωρίς αμφιβολία έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της. Επιπροσθέτως όμως, ενδιαφέρον προκαλεί και το ειδικό making off της «Μικρά Αγγλίας» που περιλαμβάνεται στα extras της έκδοσης. Και αυτό, διότι ένας άλλος σκηνοθέτης της οικογένειας Βούλγαρη, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy) υπογράφει την σκηνοθεσία του.
Η «Μικρά Αγγλία» που στηρίζεται σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη εμπνευσμένο από το δικό της μπεστ σέλερ που εκδόθηκε το 1997, διαδραματίζεται στο ναυτονήσι της Άνδρου και στις θάλασσες των ποντοπόρων φορτηγών. Διατρέχει τις δεκαετίες του 1930 και 1940 και καταγράφει τις φουρτούνες της ζωής, πελαγίσιες αλλά και στεριανές. Στα σπίτια των ναυτικών οι γυναίκες σηκώνουν μόνες τα βάρη της καθημερινότητας, τους καημούς της νύχτας. Αγαπούν απόντες, αγωνιούν, υπομένουν, φαντάζονται κι όλο περιμένουν, περιμένουν.
«Ένα ανεκπλήρωτο ως τώρα όνειρο μου ήταν να κάνω μια ταινία στην Άνδρο» έχει πει ο κ. Βούλαρης για την ταινία. «Γυρίζω ταινίες εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Κάθε φορά η πρόθεση και ο στόχος μου είναι να εμβαθύνω όσο μπορώ στα ανθρώπινα. Στους καημούς και στις ελπίδες, στις σημαδιακές εμπειρίες της ζωής, στα γυρίσματα της τύχης, στις σκιές που συνωστίζονται στη σκέψη και στις ψυχές των απλών ανθρώπων.»
Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 9 εβδομάδες με πολλά εξωτερικά γυρίσματα σε Χώρα, Λιβάδια, Συνετί, Αλαμανιά, Στενιές, Βόρη, Λάμυρα και άλλα χωριά της Άνδρου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν νέοι ηθοποιοί όπως η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Σοφία Κόκκαλη, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου και ο Μάξιμος Μουμούρης αλλά και παλαιότεροι όπως η Ανvέζα Παπαδοπούλου Ειρήνη Ιγγλέση, η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και ο Χρήστος Καλαβρούζος,