Το Εθνικό Θέατρο περιοδεύει με πλοίο: Το Αρματαγωγό «Ρόδος», με τη βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού μετατρέπεται σε μέσο μεταφοράς της θεατρικής τέχνης, καθώς η σκηνή, τα καμαρίνια και οι θέσεις των θεατών βρίσκονται στα «σπλάχνα» του.

Εκεί οι ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζουν το έργο «Ενας έλληνας, Απομνημονεύματα Στρατηγού Μακρυγιάννη» ξεκινώντας στις 28 Απριλίου _και ως τις 16 Μαΐου. Το αρματαγωγό θα πιάσει λιμάνι στην Ικαρία (Άγιος Κήρυκος, 30/4)), στην Πάτμο (2-3/5, Σκάλα), στη Λέρο (4-5/5, Λακκί), στην Αστυπάλαια (7/5, Λιμάνι), στη Νίσυρο (9/5, Μανδράκι), στην Τήλο (11/5, Λιβάδια), στην Κάρπαθο (12-13/5, Πηγάδια) και στην Κάσο (15/5, Φρυ).


«Το όλο εγχείρημα στοχεύει στην ψυχαγωγία αλλά και στην παρηγορητική παρουσία του Εθνικού Θεάτρου, του Υπουργείου Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού κοντά σε πολίτες απομακρυσμένων περιοχών της χώρας»
, τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης. «Το ζητούμενο είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και σ’ αυτό είναι αυτονόητη η προτεραιότητα του πολιτισμού και ιδιαίτερα του θεάτρου», είπε προσθέτοντας ότι «η σκηνή περιοδείας αποτελεί μόνιμο θεσμό του Εθνικού Θεάτρου».
Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της παράστασης Περικλής Μουστάκης αναφέρθηκε στην «έννοια της ελληνικότητας, που κυρίως έχει επιβιώσει και κατά καιρούς εξελιχθεί μέσα από στρατηγήματα κάποιων σημαντικών προσωπικοτήτων, που έχουν καταφέρει να εμπνεύσουν και να μετατοπίσουν το «εγώ» στο «εμείς». Μια τέτοια εμβληματική προσωπικότητα είναι ο Μακρυγιάννης». Γι΄αυτό και επέλεξε τον Μακρυγιάννη γι΄αυτή την πρώτη δια θαλάσσης περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου.

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Μαρσέλλος, Περικλής Μουστάκης, Ντίνα Σταματοπούλου
Σύλληψη- Σκηνοθεσία: Περικλής Μουστάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Στέλλα Ρότσιου
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Μουσική επιλογή: Ντίνα Σταματοπούλου
Μαριονέττες: Θανάσης Γκότσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντίνα Σταματοπούλου
Βοηθός Σκηνογράφου: Βασιλική Τσιλιγκρού. Παίζουν: Περικλής Μουστάκης, Σήφης Πολυζωίδης, Ελένη Γαρυφαλλή, Γιάννης Μπόγρης, Τάνια Παλαιολόγου.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη