Mε «Αντιγόνη» του Ανούιγ να αποτελεί το γεγονός της μεταπασχαλινής θεατρικής περιόδου (στο Μέγαρο Μουσικής στις 226 και 27 Απριλίου), ουκ ολίγα θέατρα, ετοιμάζονται για μία ακόμα πρεμιέρα.
Αρχής γενομένης από το θέατρο της οδού Κυκλάδων όπου την Τετάρτη (23/4) ξεκινούν τις παραστάσεις τους ο Νίκος Κουρής με τον Μάκη Παπαδημητρίου και προτείνουν «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Τη σκηνοθεσία τη συνυπογράφουν οι δύο ηθοποιοί.
Με την παράσταση «Εγώ ο Θουκυδίδης», η Αννα Κοκκίνου ανεβάζει στη Σφενδόνη την Ιστορία μέσα από τη δική της ματιά, βασισμένη σε μια επιλογή κειμένων από το έργο του Θουκυδίδη. Τη μετάφραση υπογράφει ο Ν.Μ.Σκουτερόπουλος. Από την Παρασκευή 25/4.
Το Σάββατο (26/4) ανεβαίνει στο Παλλάς η κωμωδία «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Τζόζεφ Κέσερλινγκ που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής και παίζει μαζί με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Φάνη Μουρατίδη, Τζένη Θεωνά κ.ά.
Τον Μάιο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών η Λένα Κιτσοπούλου παρουσιάζει τη δική της εκδοχή σε ένα κλασικό παιδικό παραμύθι με τον τίτλο «Κοκκινοσκουφίτσα – Το Πρώτο Αίμα». Παίζουν: Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Γιάννος Περλέγκας, Έμιλυ Κολιανδρή, Νεφέλη Μαϊστράλη (14-25/5)
Έναν μονόλογο θα ερμηνεύσει η Ιωάννα Παππά στο θέατρο Βασιλάκου από τις 8 Μαΐου: Είναι η
«Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου. Θέμα του ο δρόμος που «περπατούν» όλες οι γυναίκες του κόσμου. Σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη.

Θεσσαλονίκη
Μια ακόμα πρεμιέρα για το ΚΘΒΕ που ανεβάζει το έργο του Μπρύκνερ «Η αρρώστια της νιότης» σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη. Στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών – νέο Υπερώο από την Τετάρτη 30 Απριλίου.
Για τα παιδιά ετοιμάζει μια παράσταση η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τον τίτλο «Τι λέει η αλεπού;» που είναι βασισμένη στο νέο άλμπουμ σε δικής της μουσική και στίχους της Ελένης Ζιώγα, εμπνευσμένο από τους Μύθους του Αισώπου.
Στο Αριστοτέλειο Θέατρο το Σάββατο 26/4 & 03/5 και την Κυριακή 27/4 & 04/5.