Γυρισμένη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως η Αστυπάλαια, η Μακεδονία, η Ήπειρος, τα Μετέωρα, η Αίγινα, το Λουτράκι, η Θήβα, η Μήλος, η Κως και ο Μυστράς αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπως ηΤουρκία (Κωνσταντινούπολη, Καππαδοκία, Αντιόχεια, Μυρσίνη κ.α.) ηΙταλία, ηΓαλλία, ηΑυστρία, ηΣκωτία, τοΙσραήλ, ηΑίγυπτος και ηΣυρία, η σειρά «Δεν είσαι μόνος» εξερευνά με λετπομέρειες της συμβολή του ελληνισμού στην εξάπλωση του χριστιανισμού.
Τα επεισόδια που ήδη έχουν παιχτεί είναι τα πρώτα δυο: τηΜ. Δευτέρα14/04θα προβληθεί το «Πήγαινε και γίνεαυτό που πίστεψες» πουπαρακολουθεί την συναρπαστική περιπέτεια της διάδοσης της νέας θρησκείας με τη δράση των Αποστόλων και κυρίως του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου και τηΜ. Τρίτη 15/04θα ακολουθήσει η«Πορεία του ορθόδοξου μοναχισμού».
Από την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου ως την Μ. Παρασκευή 18 του μηνός θα προβληθούν επεισόδια που δεν έχουν προβληθεί στο παρελθόν. Αναλυττικότερα το επεισόδιο της Μ. Τετάρτης τιτλοφορείται «Τουρκοκρατία»: μέσα από αυθεντικές πηγές της εποχής ζωντανεύει η ιστορία του Ελληνισμού στα δύσκολα χρόνια της οθωμανικής δουλείας. Σταυρικός ο δρόμος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας αλλά ποια η πνευματική και κοινωνική αντίσταση των Ελλήνων κατά της δουλείας; Πόσο ετοίμασε και στήριξε το λαό για τον ξεσηκωμό η Ορθοδοξία; Πόσο συμμετείχε με χιλιάδες νεομάρτυρες, με φωτισμένους διδασκάλους του γένους, με πατριάρχες που θυσιάστηκαν, με κληρικούς και καλόγερους που πήραν τα όπλα; Ερωτήματα όλα που θέτει το επεισόδιο και που φωτίζουν με τις απόψεις τους οι Πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και
Βασίλης Τσούπρας, Θεολόγος -Κοινωνιολόγος.
ΤηΜ.Πέμπτη σε πρώτη προβολήθα μεταδοθεί το επεισόδιο «Η ουτοπία της εξουσίας» όπου συμμετέχει η πρύτανις Ελένη Αρβελέρ. Η εξουσία είναι αλλοίωση του ήθους του Παραδείσου, δυναστεύει βάναυσα τους ανθρώπους και ασκείται με σκληρότητα και επιβολή. «Ύβρις φυτεύει τύραννον», όπως λέει ο Αισχύλος. Για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι αλληλοσπαράσσονται δημιουργώντας και καταστρέφοντας βασίλεια και αυτοκρατορίες, εξοντώνοντας τους αντιπάλους, υποδουλώνοντας τους αδυνάτους, λεηλατώντας τον κοινό πλούτο της φύσης που είναι κτήμα όλων των ανθρώπων.
Ποια είναι η απάντηση του Ευαγγελίου σ΄ αυτή την πραγματικότητα;
Τέλος, τηΜ.Παρασκευή σε πρώτη προβολήθα μεταδοθεί το επεισόδιο «Εγώ, ο Μανουήλ Πανσέληνος – ένας φανταστικός βίος» στο οποίο συμμετέχει ο Αιδεσιμολογιότατος π. Σταμάτης Σκλήρης. «Δεν θα ξέραμε τίποτα για τον Μανουήλ Πανσέληνο, τον μεγαλύτερο ζωγράφο της ελληνικής ή βυζαντινής τεχνοτροπίας, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του 13ουαιώνα στο Πρωτάτο και στις άλλες μονές του Αγίου Όρους» λέει η σκηνοθέτρια Μαίρη Χατζημιχάλη Παπαλιού. «Όμως, τρεις αιώνες αργότερα, ένας μοναχός, ο Διονύσιος εκ Φουρνά, διέσωσε το όνομά του, γράφοντας μια πραγματεία περί ζωγραφικής για να φωτιστούν οι νεώτεροι, όπως έγραψε, από τον «ως σελήνη λάμποντα κυρ Μανουήλ Πανσέληνο».» Σε ένα φανταστικό βίο, ο Πανσέληνος μιλά για τον εαυτό του, για την ζωγραφική πριν απ΄αυτόν και μετά απ’ αυτόν μέχρι σήμερα.»
Ολα τα επεισόδια θα μεταδοθούν στις 16.10