Από τις 15 Μαΐου έως τις 9 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΑΣΤΥ το εφετινό Ταινιόραμα, ο γνωστός ένας μαραθώνιος προβολών που αποτελεί το ανοιξιάτικο σινεφίλ γεγονός της Αθήνας εδώ και πολλά χρόνια.

Ανάμεσα στις 168 ταινίες που είναι προγαμματισμένες να προβληθούν εφέτος θα βρούμε και κάποιες που είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένες από τις αίθουσες, όπως οι «Παράνομο κρεβάτι» του Φρανσουά Τρυφό, «Ναυαγοί» ή «Σωσίβια λέμβος» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Τέσσερις μύγες σε πράσινο βελούδο» του Ντάριο Αρτζέντο και «Καλώς ήλθατε στο κουκλόσπιτο» του Τοντ Σόλοντζ.
Επίσης θα προβληθεί και η ταινία της Μελίνας Μερκούρη «Τοπ καπί», η οποία λόγω κόστους δικαιωμάτων δεν παίχθηκε στο σχετικά πρόσφατο επετειακό αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας για την ηθοποιό.
Στα θεματικά αφιερώματα του Ταινιοράματος επισημαίνουμε τα Σύγχρονος Καναδικός Κινηματογράφος, Ιταλική Σάτιρα, Βαλκανικός Κινηματογράφος, Ανεξάρτητος Αμερικανικός Κινηματογράφος. Γκοντάρ ο Φιλέλληνας, Μπουνιουέλ ο Μέγας, Τζόγος ,Ποτό, Ναρκωτικά , Η Κρίση του Καπιταλισμού.
Ολες οι προβολές θα γίνουν το ΑΣΤΥ και ο θεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει τρεις διαφορετικές ταινίες με ένα εισιτήριο των 76 ευρώ. Η κάρτα διαρκείας για όλο το διάστημα κοστίζει 40 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο 210-3214998.