Ενα ακόμη CD –το τρίτο κατά σειρά –του Λεωνίδα Καβάκου κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη δισκογραφική εταιρεία Decca. Εν προκειμένω ο διεθνούς φήμης βιολονίστας ερμηνεύει τις σονάτες του Μπραμς με τη συμμετοχή της 26χρονης –και ήδη παγκοσμίως καταξιωμένης –κινέζας πιανίστριας Γιούτζα Γουάνγκ. Το αποτέλεσμα αποκαλύπτεται αντάξιο του επιπέδου των δύο καλλιτεχνών και ενδεικτικό του επιτυχημένου μεταξύ τους μουσικού διαλόγου.
Ολα αυτά εν όψει του σεμιναρίου βιολιού και του εργαστηρίου μουσικής δωματίου με τον Καβάκο που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά το τριήμερο 30 Μαΐου – 1η Ιουνίου εφέτος στην Αθήνα, από το Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες». Το σεμινάριο έχει κατά κοινή ομολογία εξελιχθεί σε εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό γεγονός με διεθνή απήχηση και είναι ανοιχτό σε ταλαντούχους νέους αλλά και σε επαγγελματίες μουσικούς, χωρίς όριο ηλικίας.
Το ενδιαφέρον που προκάλεσε εξαρχής το σεμινάριο είναι πράγματι εντυπωσιακό αφού πέραν των νέων μουσικών από την Ελλάδα, τα δύο προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν και καλλιτέχνες από πολλές ακόμη χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Βέλγιο. Πέρα από τους «ενεργούς» συμμετέχοντες όμως ιδιαίτερη εμπειρία αποτελεί η διοργάνωση και για τους ακροατές που έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν και ήδη από την αρχή της διοργάνωσης δίνουν το «παρών» από ολόκληρη τη χώρα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ