Εχοντας ενώσει τις δυνάμεις του με τις χορωδίες του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων Σχολείων και τη δισκογραφική εταιρεία SUI GENERIS MUSIC, ο Διονύσης Σαββόπουλος πέρασε σε CD την ενδιαφέρουσα εκδοχή της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Αχαρνής» η οποία ηχογραφήθηκε ζωντανά κατά την διάρκεια της μουσικής παράστασης «Αριστοφάνους Αχαρνής – Τραγούδια για νέους κανταδόρους» το 2011 στο Ηρώδειο.

Η εξαιρετικά επιτυχημένη αυτή παράσταση στην εκδήλωση είχε διοργανωθεί από τα Αρσάκεια Σχολεία με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Σχολείων. Η δισκογραφική δουλειά που ακολούθησε παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Στοά του Βιβλίου.

Ανατρέχοντας στην εποχή που γράφτηκαν τα χορικά και η μουσική για τους «Αχαρνής», ο κ. Σαββόπουλος παρουσίασε στο κοινό «μια φωτογραφία της δεκαετίας του ’70» και περιέγραψε το θαυμασμό του για τον Κάρολο Κουν. Απερίγραπτα τα συναισθήματα που ένιωσε όταν τον Ιανουάριο του 1976 ο μεγάλος θεατράνθρωπος του τηλεφώνησε για να του αναθέσει τη μουσική για τους «Αχαρνής», που επρόκειτο να ανεβάσει στο Θέατρο Τέχνης. «Ένιωσα σαν να μπαίνω σε ένα κήπο φτιαγμένο από τα υλικά των παιδικών μου ονείρων», είπε ο μουσικός.
Αναφέρθηκε επίσης στις διαφωνίες με τους συνεργάτες του Θεάτρου που οδήγησαν στη ματαίωση της συνεργασίας τους και υπενθύμισε την πρώτη τελικά παρουσίαση της μουσικής από τους «Αχαρνής» τον Δεκέμβρη του 1976 στη μπουάτ «Ρήγας» της Πλάκας: η συμμετοχή των νέων τότε καλλιτεχνών Νίκου Ζιώγαλα, Πάνου Κατσιμίχα, Ηλία Λιούγκου, Σάκη Μπουλά, Νίκου Παπάζογλου, Μανώλη Ρασούλη και Μελίνας Τανάγρη στάθηκε αφορμή για να δοθεί ο υπότιτλος στο δίσκο για τους «Αχαρνής» που εκδόθηκε το 1977 «Τραγούδια για νέους κανταδόρους», υπότιτλος που συνοδεύει και το cd της Sui Generis Music.
Από την συνέντευξη Τύπου δεν έλειψε και η εκτενής αναφορά του Σαββόπουλου στον καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο οποίος του πρότεινε να δώσει την συναυλία στα Αρσάκεια Σχολεία σε συνεργασία με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. αλλά και στη δισκογραφική εταιρεία «Sui Generis Music», που σε μια δύσκολη εποχή τολμά. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά που ερμήνευσαν μαθητές των χορωδιών των Αρσακείων Σχολείων, τους οποίους ο Δ. Σαββόπουλος συνόδευσε.
Τα κείμενα, την αφήγηση, τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης, που αποτυπώνονται στο cd, υπογράφει ο Δ. Σαββόπουλος πλαισιωμένος από τους ερμηνευτές Ρωξάνη Γαρεφαλάκη, Άσπα Θεοφίλου, Βασιλική Καρακώστα, Άλκη Κωνσταντόπουλο, Πάνο Μουζουράκη και Γιώργο Μυλωνά, καθώς και από 200 μαθητές των χορωδιών των Αρσακείων Σχολείων. Την ενορχήστρωση, τη διεύθυνση ορχήστρας και την επιμέλεια της παραγωγής είχε ο Ορέστης Πλακίδης. Τη χορωδιακή επεξεργασία, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση των χορωδιών έκανε η Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη.
Μαζί τους εκείνη τη μελωδική βραδιά ήταν καλλιτέχνες του Χοροθεάτρου «Ροές». Τις χορογραφίες και την κινησιολογία υπέγραφε η Σοφία Σπυράτου.