Ο Μιχάλης Ταμπούκας πρωταγωνιστεί και ο Βασίλης Οικονόμου σκηνοθετεί με το «ΘΕ.ΑΜ.Α.» –Θέατρο ΑμεΑ, την «Ιστορία του ζωολογικού κήπου» του Εντουαρντ Αλμπι συνεχίζοντας μια καλλιτεχνική συνεργασία, μαζί με όλα τα μέλη της ομάδας _προηγούμενο δείγμα η παράσταση «Κ.Π.Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής. Η ομάδα αποτελείται από καλλιτέχνες που έχουν, κυρίως, κινητικές αναπηρίες.
Πρόκειται για το πρώτο θεατρικό έργο του αμερικανού θεατρικού συγγραφέα που γράφτηκε το 1958 και ολοκληρώθηκε σε μόλις τρεις εβδομάδες. Ο αρχικός τίτλος ήταν «Peter and Jerry». Θέμα του έργου είναι η απομόνωση, η μοναξιά, η κοινωνική ανισότητα και η απανθρωπιά. Αρχικά το έργο είχε απορριφθεί από τους παραγωγούς στη Νέα Υόρκη γι΄αυτό και πρωτοανέβηκε στην Ευρώπη, το 1959. Στις ΗΠΑ παίχθηκε τελικά έναν χρόνο μετά.
Η «ιστορία του ζωολογικού κήπου» είναι ένα μονόπρκατο με ήρωες του Τζέρυ και τον Πίτερ. Ο ένας προέρχεται από τη μεσαία τάξη, είναι εκδότης, έχει με μια σύζυγο, δύο κόρες, δύο γάτες και δύο παπαγάλους. Κανείς δεν του δίνει ιδιαίτερη σημασία. Ο άλλος είναι ένας απομονωμένος και δυσάρεστος άνθρωπος με προβληματικό χαρακτήρα, που ζει σε ένα οικοτροφείο. Συναντιούνται σε ένα παγκάκι στο πάρκο στο Σέντρα Παρκ. Από εκεί αρχίζει και εκτυλίσσεται η πλοκή με ανατρεπτικά και απρόοπτα….
Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη γραφή, ο Άλμπι πρόσθεσε μια πρώτη πράξη. Εκτοτε απαγορεύει το ανέβασμα του μονόπρακτου, εκτός κι αν είναι από μη επαγγελματίες ηθοποιούς και σχολικά ή πανεπιστημιακά θέατρα.

H TAYTOTHTA THΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» του Εντουαρντ Αλμπι. Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου, Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Σταυρακάκη.Φωτισμοί: Μιχαέλα Κωνσταντέλλου. Μουσική σύνθεση: Σοφία Σεφεριάδου. Ειδική βοηθός: Βασιλική Μιάμη. Παίζουν: Μιχάλης Ταμπούκας, Πάνος Ζουρνατζίδης, Μαρία Μουρελάτου, Μαρίνα Μπεσίρη, Γιώργος Ηλιάκης, Χριστίνα Τούμπα, Βασίλης Οικονόμου, Εφη Τούμπα.
ΠΟΤΕ & ΠΟΥ
Θέατρο «Κέντρου Κοινωνικού Διαλόγου» Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. (Ηπείρου 41 & Αχαρνών –τηλ΄. 6939.308409)
Παραστάσεις ως 13 Απριλίου
Παρασκευή –Σάββατο 21.0 & Κυριακή: 18.00
Εισιτήρια: 10 –6 ευρώ _είσοδος δωρεάν για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Διάρκεια: 90΄