Την προσεχή Κυριακή, 13 Απριλίου, ουκ ολίγες παραστάσεις ρίχνουν την αυλαία τους. Ευκαιρία λοιπόν να δείτε ό,τι δεν έχετε προλάβει: κωμωδίες και δραματικά έργα, μεγάλες και μικρές παραγωγές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους και κάποιες από αυτές αξίζει πράγματι να τις δείτε, έστω και την τελευταία στιγμή. Η σεζόν 2013-2014 φθάνει στο τέλος της την Κυριακή των Βαΐων. Μια ενδιάμεση, ανοιξιάτικη θεατρική περίοδος θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα, πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών…
«Ιλιάδα»: Το ομηρικό έπος στη σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού θα δώσει ακόμη τρεις τελευταίες παραστάσεις, στο θέατρο Χώρα. Βασισμένη στη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη και σε μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Ημελλος, Νίκος Καρδώνης, Βασίλης Ανδρέου, Μαρία Σαββίδου, η παραγωγή ολοκληρώνει τον κύκλο της που ξεκίνησε με επιτυχία το καλοκαίρι του 2013 στο Φεστιβάλ Αθηνών κι έχει ως τώρα παιχθεί εντός και εκτός, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.
Παρασκευή και Σάββατο στις 20.00
Κυριακή στις 16.00
Διάρκεια (με το διάλειμμα): 3 ώρες και 50 λεπτά.
«Αστερισμοί»: Το έργο του Νικ Πέιν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ενα σύγχρονο έργο που συνδέει τον έρωτα με την επιστήμη της Φυσικής και τον τρόπο αντιμετώπισης της ασθένειας και του θανάτου. Με δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τη Στεφανία Γουλιώτη και τον Μάκη Παπαδημητρίου.
Τετάρτη ως και Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 19.15.
«Συρανό ντε Μπερζεράκ»: Το θεατρικό έργο του Εντμόντ Ρονστάν που μεταφέρθηκε στη σκηνή του Παλλάς από τον Γιάννη Κακλέα, σε έμμετρο στίχο και μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη. Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να ερμηνεύει με ειλικρίνεια και εσωτερικότητα τον ποιητή με τη μεγάλη μύτη, πλάι στη Σμαράγδα Καρύδη – Ρωξάνη, τον Ομηρο Πουλάκη, τον Νίκο Αρβανίτη κ.ά. Πλούσιο θέαμα και ενδιαφέρουσα μουσική από την Ευανθία Ρεμπούτσικα που παρεμβαίνει ζωντανά.
Τετάρτη ως και Σάββατο στις 20.30, Κυριακή στις 20.00.
«Gagarin Way»: Η θεατρική απόπειρα του βραβευμένου σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά με τη μαύρη κωμωδία του Αλεξάντερ Γκέλμαν. Παίζουν: Στέφανος Κοσμίδης, Μιχάλης Μουλακάκης, Κώστας Ανταλόπουλος, Μάνος Βακούσης.
Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή στις 20.00, Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00.
«Ο Μουνής»: Το δραματοποιημένο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου αποτελεί must της σεζόν. Ο Παντελής Δεντάκης σκηνοθετεί το έργο με θέμα μια ακραία και βίαιη ιστορία που ωστόσο συγκρούεται με τη συνενοχή, τις προκαταλήψεις και τους φόβους που συναντά κανείς στις μικρές, κλειστές κοινωνίες.
Σάββατο στις 19.00 και Κυριακή στις 21.30.
«Ο Πουπουλένιος»: Το έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα που από την πρώτη παράσταση κέρδισε το κοινό τόσο με το δύσκολο θέμα του όσο και με τις εξαιρετικές ερμηνείες της τετράδας Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Νίκος Κουρής – Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος – Γιώργος Πυρπασόπουλος, ολοκληρώνει τη σεζόν στο Θέατρο Αθηνών. Το πείραμα της πρωτοβουλίας του Μαρκουλάκη, που ανέλαβε και τη σκηνοθεσία, οδήγησε σε εξαιρετικά αποτελέσματα.
Από Τετάρτη ως και Κυριακή στις 21.00 και Σάββατο στις 18.15.
«Οι δυο μας τώρα»: Η ομάδα Pequod προτείνει ένα ουσιαστικό θέατρο και μέσα από το έργο του Χρήστου Αγγελάκου που επέλεξε για αυτή τη χρονιά. Η Αγγελική Παπαθεμελή, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος και μαζί τους ο Γιάννης Λεάκος και η Νικολίτσα Ντρίζη παρουσιάζουν μέσα από την παράσταση στιγμές ζωής… Μέσα σε 11 σύντομες σκηνές τα πρόσωπα ξεκαθαρίζουν παλιούς και νέους λογαριασμούς, καθώς εναλλάσσονται σε πολλούς ρόλους στο θέατρο Skrow.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, ως και τη Μεγάλη Τρίτη.

HeliosPlus