«Κύκλοι χωρίς τέλος» είναι η ονομασία της έκθεσης που πρόκειται να εγκαινιαστεί την Τετάρτη 9 Απριλίου στο Ισπανικό Ινστιτούτο Θερβαντες των Αθηνών παρουσία της εικαστικού Σαλομέ Σέρρα που την διοργανώνει.

Η έκθεση περιλαμβάνει έναν κύκλο πέντε χρόνων δημιουργίας με πηγή έμπνευσης την Ελλάδα, το πάθος της ζωγράφου για τη θάλασσα, την ομορφιά των μορφών και των μοναδικών χρωμάτων της Μεσογείου. Η ζωγραφική της είναι μικτής τεχνικής, εκφραστική και πλούσια σε χρώμα και στην πλειοψηφία τους, τα έργα είναι μεγάλου μεγέθους.
Η Σαλομέ Σέρρα είναι από τη Βαλένθια και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αγίου Καρόλου, του Πολυτεχνείου της ίδιας πόλης. Τελείωσε τις σπουδές της στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου ανακάλυψε την κεραμική τέχνη δια χειρός της ελληνίδας καλλιτέχνιδας Χριστίνας Μόραλη. Από εκεί προέκυψε η αγάπη της για τον πηλό και την τέχνη της ύλης, της φωτιάς και του χρώματος.
«Είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να κινείται μέσα στην εικόνα, να χάνεται, να βυθίζεται μέσα της» λέει η καλλιτέχνις. «Πρέπει να υπάρχει σύνδεση: χωρίς συναίσθημα δεν υπάρχει τέχνη.»