Το βράδυ της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου στο κλαμπ Fuzz τα πράγματα θα είναι απλά. Φορέστε άνετα ρούχα, οπλιστείτε με χορευτική διάθεση, αφήστε στην άκρη τα προβλήματα και ετοιμαστείτε να ζήσετε μια ιδιαίτερη βραδιά αφού οι Salsa Sinners θα αναλάβουν τα υπόλοιπα. Το σχήμα αυτό ή το συγκρότημα, αν προτιμάτε, θα είναι εκεί για να παρουσιάσει μια παράσταση με εικόνες, εκρηκτική μουσική, ατέλειωτο χορό. Οπως προκύπτει και από τον τίτλο του ονόματός τους, η ελληνική αυτή ομάδα έχει ως στόχο τη σάλσα μουσική και τον χορό. Και όχι μόνο την ψυχαγωγία του κοινού αλλά και την προβολή της αφροκουβανέζικης κουλτούρας με πρωτότυπους και εναλλακτικούς τρόπους. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τη σάλσα ως τον πιο διαδεδομένο κοινωνικό χορό στον κόσμο.
Εχουν στο ενεργητικό τους πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις σε διαγωνισμούς και παραστάσεις στην Ελλάδα (με high light τη συμμετοχή τους στη μεγάλη συναυλία των Or questra Buena Vista Social Club τον Νοέμβριο, αλλά και του καλοκαιρινού 2ου Cuba Festival) αλλά και στο εξωτερικό (όπως εκείνη του περασμένου Μαΐου του 2013 όπου έλαβε μέρος στην έναρξη της συναυλίας με μέλη της Fania All Stars –οι οποίοι βρέθηκαν στην ίδια σκηνή έπειτα από 50 και πλέον χρόνια –στο Λος Αντζελες ενώ παράλληλα αποτελούν την κινητήριο δύναμη στη διδασκαλία του χορού Salsa στη χώρα μας. Και για να μη λέμε πολλά, είναι «αμαρτωλοί» της Salsa ή με δυο λέξεις οι Salsa Sinners.
Με την καθοδήγηση των χορογράφων και χορευτών Κίκί και Eli –οι οποίοι βρίσκονται πέραν της δεκαετίας στον χώρο της παγκόσμιας salsa σκηνής –οι Salsa Sinners έχουν ως στόχο την αναγνώριση των latin χορών ως μορφή τέχνης διαφορετική από άλλες.
Για τους Salsa Sinners τίποτε δεν είναι δύσκολο, φθάνει μόνο «να μην κάνεις φιγούρα… Απλά να σηκώσεις το χέρι… δεν χρειάζεται να τεντώσεις το πόδι… Απλά να κάνεις ένα πιο μεγάλο βήμα. Δεν χρειάζεται να κάνεις πιρουέτα… Απλά να γυρίσεις προς τα πίσω και μετά ξανά μπροστά… Δεν χρειάζεται να χορέψεις… απλά να περπατήσεις… Δεν χρειάζεται να γίνεις χορευτής… Απλά να χορέψεις… και να ξεφύγεις με τη μουσική σου. Γιατί τα βιώματά σου σε κάνουν να ακούς τη μουσική διαφορετικά από τον δίπλα σου και το ξέρεις… αυτό που δεν ξέρεις είναι πώς να αφήνεις το σώμα σου να την ερμηνεύσει, μακριά από ταμπού, στερεότυπα και σερβιρισμένες φιγούρες… Μάθε τη γλώσσα που έχει τόσες διαλέκτους, όσοι είναι και οι άνθρωποι που τη μιλάνε… μάθε τη γλώσσα της Latin μουσικής και μίλα με τη δική σου διάλεκτο…».
Salsa Sinners Dance Company: μια χορευτική κολεκτίβα που έχει ταξιδέψει σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία παρασύροντας με τον αισθησιακό ρυθμό και την αστείρευτη ενέργειά της τον κάθε θεατή στα βήματα της Salsa (www.salsasinners.com). Περισσότερα επί σκηνής Fuzz.

πότε & πού:
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 και Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, τηλ. 210 – 3450.817. Ωρα έναρξης: 21.00. Τιμή εισιτηρίων: 10€ (στην προπώληση), 15€ (στο ταμείο).
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ticket services – Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου), τηλ. 210 – 7234567.
Εργαστήρι Σωματικής Εκφρασης «Salsa Sinners» – Λούκα Μπέλλου και Νικολάου Γεννηματά 7 (δίπλα από μετρό Πανόρμου). Τηλ. 210 – 6910.966 (Ωρες προπώλησης εισιτηρίων: 6 μ.μ. – 11 μ.μ.)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ: www.ticketservises.gr

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 17 Ιανουαρίου 2014

HeliosPlus