Ντοκουμέντα της ελληνικής πνευματικής παρουσίας στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα περιοδικά και εφημερίδες, χειρόγραφα και παρτιτούρες, βιβλία και άλλα τεκμήρια της γόνιμης εκδοτικής δραστηριότητας στην Αλεξάνδρεια της εποχής του Καβάφη θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε έκθεση με θέμα «Η εκδοτική δραστηριότητα στα χρόνια του Καβάφη. Αλεξάνδρεια, 1863-1933». Ανάμεσα στα εκθέματα είναι και ορισμένα από τα μονόφυλλα που κυκλοφόρησε ο ίδιος ο ποιητής με ποιήματά του, χειρόγραφα φύλλα από το ημερολόγιό του αλλά και βιβλία για τον Καβάφη.

Την έκθεση διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας και την Ιδιωτική Συλλογή Χαριτάτου και με την υποστήριξη του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η κριτικός τέχνης Έφη Ανδρεάδη.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη) και θα διαρκέσει ως τις 29 Νοεμβρίου.