Για έκτη συνεχή χρονιά στην ιστορία του, το φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί εφέτος από την τη Δευτέρα 7 ως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στα Westbourne Studios της βρετανικής πρωτεύουσας. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν δεκάδες ταινίες και σενάρια σε αυτή την ανεξάρτητη, μαχητική και προοδευτική προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού σινεμά στην Αγγλία.

Περισσότερες από 60 επιλεγμένες ταινίες θα παρουσιαστούν δωρεάν για το κοινό στα Westbourne Studios (242 Acklam Road, London W10 5JJ) που βρίσκονται κοντά στο Πορτομπέλο, μια από πιο τις καλλιτεχνικές συνοικίες του Λονδίνου. Στις ταινίες συμπεριλαμβάνονται όλα τα είδη. Μυθοπλασία μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, πειραματικές ταινίες, animation και ταινίες βιντεοτέχνης (το βίντεο που παρουσιάζουμε εδώ είναι το τρέιλερ της ταινίας «Η 10η μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου που θα προβληθεί στο φεστιβάλ).
Ενδιαφέρον όμως φαίνεται να έχει και η διαδικτυακή παρουσίαση 19 επιλεγμένων σεναρίων μικρού και μεγάλου μήκους κατά την διάρκεια το φεστιβάλ που θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων Οδυσσέας την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.
«Με πείσμα, κόντρα στην κρίση, το φεστιβάλ που αγαπήθηκε από κοινό και δημιουργούς μένει πιστό σε αυτό που έθεσε ως στόχο εξαρχής: να είναι το διεθνές σημείο συνάντησης για το σύγχρονο ελληνικό φιλμ από όλο τον κόσμο» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Χρήστος Προσσύλης για το φεστιβάλ που όχι απλώς δέχεται ταινίες και σενάρια από σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς από όλο τον κόσμο αλλά και από ξένους των οποίων η δουλειά έχει ελληνικό ενδιαφέρον.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα παρουσίασης του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στη βρετανική μητρόπολη και ευρύτερα στην Ευρώπη, προβάλλοντας ένα θετικό και δημιουργικό πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.greekfilmfestival.com με πλήρη περιγραφή των ταινιών και των σεναρίων. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη αλλά όσοι θέλουν μπορούν να υποστηρίξουν την προσπάθεια αγοράζοντας ένα εισιτήριο στο www.londongreekfilmfestival.com/tickets.htm