Μετά την τεράστια και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επιτυχία της θρυλικής παράστασης Alegria στην παρθενική εμφάνιση του Cirque du Soleil στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2012, το Τσίρκο του Ήλιου, «Το Μεγαλύτερο Θέαμα του Κόσμου», όπως το έχουν αποκαλέσει, έρχεται ξανά στη χώρα μας για μία νέα εκθαμβωτική υπερπαραγωγή, το Dralion.
Στις 29 του προσεχούς Οκτωβρίου και ως τις 3 Νοεμβρίου, το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει ένα ονειρικό συναπάντημα της μαγείας του τσίρκου, της ποίησης, του θεάτρου, της μεγαλοπρέπειας της όπερας, της γοητείας της μιμικής, της τέχνης των κλόουν, του χορού, της μελωδίας και της μουσικής, σε μία αρμονική συνεργασία με τον αθλητισμό και τα ακροβατικά.
Τα στοιχεία και οι αριθμοί του Dralion καθιστούν εφικτή και βάσιμη τη φιλοδοξία του: 74 νταλίκες μεταφέρουν το σύνολο της υλικοτεχνικής υποδομής της παράστασης. Σκηνικά βάρους 136 τόνων, μεταξύ των οποίων οι τρεις αιωρούμενοι ατσάλινοι δακτύλιοι και η γιγαντιαία μεταλλική πλάτη ύψους 26 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων, που απλώνεται σ’ όλη την έκταση της σκηνής, συνολικής επιφάνειας 3 στρεμμάτων.
Τριακόσια ζευγάρια παπούτσια που καθαρίζονται και βάφονται στο χέρι κάθε μέρα, 1500 χειροποίητα κουστούμια, καπέλα και αξεσουάρ που για την κατασκευή τους χρειάσθηκαν 5000 μέτρα υφασμάτων από την Κίνα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία, την Γαλλία, την Αγγλία, αλλά και άκρως πρωτότυπα και ευφάνταστα υλικά, όπως τρίχα αλόγου, μέταλλα, φτερά Έμου, κρύσταλλα, ελατήρια, φαν φουρ.
Το Dralion όμως δεν είναι μόνο ο εκτυφλωτικός εντυπωσιασμός, οι κατασκευές «μαμούθ», οι τρομακτικοί αριθμοί. Πάνω απ’ όλα είναι η πηγή της υπέρτατης ευχαρίστησης: από την μία το χιούμορ του που σκορπίζει απλόχερα τη χαρά και το γέλιο, μέσα από τα εμπνευσμένα σκετς των κορυφαίων μίμων και κλόουν του πλανήτη που απαρτίζουν τον θίασό του και από την άλλη τα απίστευτα ταχυδακτυλουργικά και κυρίως ακροβατικά νούμερα, που αναγάγουν τους καλλιτέχνες-αθλητές σε σύγχρονους τιτάνες και υπερήρωες, εντάσσοντας τους στο κέντρο, στη ψυχή της αιώνιας αναμέτρησης, ανάμεσα στις δυνάμεις της φύσης και στις ικανότητες και δεξιοτεχνίες του ανθρώπινου νου και του σώματος.
Τιμές εισιτηρίων Δ’ ζώνη: 35€, Γ’ ζώνη: 45€, Β’ ζώνη: 55€, Α’ ζώνη: 65€, VIP SILVER: 75€, VIP GOLD: 90€, VIP PLATINUM: 120€. Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων ανάλογα με τον αριθμό –πληροφορίες για ομαδικά στο τηλ. 210 72 58 510
Αγορά εισιτηρίων μέσω internet στο www.lavris.gr και επίσης στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).
Πληροφορίες για την προπώληση στο τηλέφωνο 210 89 38 138