Με υπέροχες υποβρύχιες σκηνές στα νερά της Σικελίας και κυρίως στο Αιγαίο (Αμοργός, Ίος, Κουφονήσια), το «Απέραντο γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν γέμισε με δέος το κοινό που είδε για πρώτη φορά την ταινία, το 1988. Η ιστορία του Ζακ (Ζαν Μαρκ Μπαρ) και του Ένζο (Ζαν Ρενό) δυο παιδικών φίλων που με κοινό πάθος την ελεύθερη κατάδυση καταλήγουν σε μια αναμέτρηση πέραν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων έχει γράψει ένα πολύ χαρακτηριστικό κεφάλαιο στον σύγχρονο γαλλικό κινηματογράφο και παραμένει συναρπαστική.
Οι περισσότερες από τις σκηνές των μονομαχιών τους γυρίστηκαν στην παραλία της Αγίας Άννας της Αμοργού κάτω από το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας και δεν είναι τυχαίο που μετά την προβολή της, το νησί γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στον τουρισμό (κάτι που συμβαίνει συχνά με τα ελληνικά νησιά μετά την κινηματογραφική προβολή τους, με άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα την Σαντορίνη των «Εραστών του καλοκαιριού» και την Σκόπελο του «Μάμα Μια!»).
Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα της η ταινία του Μπεσόν επανέρχεται στις αίθουσες, σε διανομή New Star. Μια επανέκδοση που πραγματικά αξίζει τον κόπο, γιατί το χρώμα, η ατμόσφαιρα και η γενικότερη αίσθηση που αφήνει πίσω της η ταινία αναδεικνύονται καλύτερα στην μεγάλη οθόνη.
Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι τον Αύγουστο είναι και η επέτειος των δυο χρόνων από τον θάνατο της Ζοζεφίν, του θηλυκού δελφινού που κρατά σημαντικό ρόλο στο «Απέραντο Γαλάζιο». Η Ζοζεφίν ζούσε στο θαλάσσιο πάρκο της Αντίμπ από το 1979 και μετά την εμφάνισή της στην ταινία έγινε σταρ.
«Ζήσαμε μια σπουδαία περιπέτεια, γράψαμε μια ωραία ιστορία και κάναμε πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους» δήλωσε ο Μπαρ όταν πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου της. Η Ζοζεφίν πέθανε στην προχωρημένη ηλικία των 40 ετών.