Αποκαθίσταται αλλά και μετατρέπεται σε Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης το σπίτι του οπλαρχηγού Πανουργιά στην Αμφισσα, ύστερα από την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα κτίσμα που χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα ακολουθώντας την λαϊκή αρχιτεκτονική της περιοχής αλλά η σημερινή του κατάσταση κρίνεται προβληματική. Αποτελείται από μία κύρια διώροφη οικοδομή και από μία προσθήκη κατ΄επέκταση στον όροφο με συνολικό εμβαδό 286,84 τ. μ. ενώ το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται, είναι 1.034,27 τ. μ.
Οι παρεμβάσεις για την επανάχρηση της οικίας θα γίνουν με το σκεπτικό της νέας της χρήσης ενώ βασική μέριμνα θα ληφθεί για την εναρμόνησή της στο φυσικό περιβάλλον διατηρώντας, στο βαθμό που είναι εφικτό, τα πρωταρχικά στοιχεία της κατασκευής της. Παράλληλα εξάλλου θα αναπλασθεί και ο περιβάλλων χώρος, όπως και η περίφραξη με την βελτίωση και την συμπλήρωση της υπάρχουσας τοιχοποιίας από λιθοδομή. Επίσης το κτίριο θα είναι απόλυτα προσβάσιμο για άτομα με ειδικές ανάγκες με την κατασκευή νέας κλίμακας,που θα έχει ενσωματωμένη ειδική πλατφόρμα και με την κατασκευή αναβατορίου.
Να σημειωθεί, ότι η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, που έγινε με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά έχει προϋπολογισμό 811.999,81 ευρώ ενώ δικαιούχος θα είναι ο δήμος Δελφών.