από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Προσωρινή διαταγή του ΣτΕ για τα αρχαία του μετρό ζητεί ο Μπουτάρης

Να διακοπούν οι εργασίες για την απομάκρυνση του βυζαντινού δρόμου
Προσωρινή διαταγή  του ΣτΕ για τα αρχαία του μετρό ζητεί ο Μπουτάρης
Μάθημα-παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι 50 και πλέον μεταπτυχιακοί φοιτητές και διδάσκοντες του Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινολογίας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη υπό τη διεύθυνση του Ιταλού καθηγητή Paolo Odorico, στο εργοτάξιο του Μετρό της οδού Βενιζέλου. Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (File: 12868404.jpg )
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Την διακοπή των εργασιών για την απομάκρυνση του βυζαντινού δρόμου, που έχει αποκαλυφθεί στο σταθμό του μετρό «Βενιζέλος» της Θεσσαλονίκης ζήτησε ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μπουτάρης με προσφυγή που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατίας.

 Σύμφωνα με αυτή ζητείται η αναστολή της απόφασης του τέως αν. υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2013, με την οποία επιτρεπόταν η απόσπαση των αρχαιοτήτων και η μεταφορά τους σε άλλο χώρο της πόλης αλλά και η έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να μην εκτελεστεί η συγκεκριμένη απόφαση προτού εξετασθεί το αίτημα.
 
Με τον τρόπο αυτό και εφ΄όσον η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ εκδώσει προσωρινή διαταγή υπέρ του δήμου Θεσσαλονίκης επιτυγχάνεται η διακοπή των εργασιών, που μπορεί να θίξουν την ακεραιότητα των ευρημάτων, ώσπου να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής. Είναι σαφές δηλαδή, ότι ανεξαρτήτως των συζητήσεων με την νέα ηγεσία του ΥΠΠΟ ο κ. Μπουτάρης σπεύδει να προλάβει έξελίξεις, που μπορεί να είναι αρνητικές για τα ευρήματα.
Πολιτισμός περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βέτο Μπουτάρη για τον βυζαντινό δρόμο στον σταθμό του Μετρό 
Συνύπαρξη αρχαίου δρόμου και μετρό στη Θεσσαλονίκη 
Να διατηρηθεί ο βυζαντινός δρόμος στο μετρό Θεσσαλονίκης 
Θεσσαλονίκη: Δύο μεγάλες εκθέσεις με τα ευρήματα του Μετρό 
Στη Θεσσαλονίκη η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία για τα ευρήματα στο Μετρό 
Μαζί πλέον το Μετρό και ο βυζαντινός δρόμος στη Θεσσαλονίκη  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.