Αλλαγή απόφασης άρδην για την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και της Γλυκερίας στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, όπου θα εμφανισθούν τελικά οι δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες, ύστερα από την επανεξέταση του θέματος και την έγκριση που έλαβαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η συναυλία, που στην ουσία είναι ένα αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τίτλο «Μικρά Ασία – Βυζαντινός Εσπερινός» θα δοθεί στις 24 Ιουλίου.
Το πρόβλημα με την απόρριψη της αίτησης για την συγκεκριμένη συναυλία στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου προέκυψε, ύστερα από την ισοψηφία που αναδείχθηκε κατά την εξέταση του θέματος στο ΚΑΣ και την χρήση του δικαιώματος της διπλής ψήφου που έκανε ο νομικός σύμβουλος, ο οποίος αντικαθιστούσε για λίγο την πρόεδρο του οργάνου κυρία Λίνα Μενδώνη. Δεδομένου όμως ότι η ίδια ουδέποτε έχει κάνει χρήση της διπλής ψήφου θεωρήθηκε ότι το θέμα θα πρέπει να επανεξετασθεί.
Να σημειωθεί ότι η αιτία της προηγούμενης αρνητικής απόφασης είχε να κάνει με την κατάσταση του θεάτρου, το οποίο δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό θεατών, ούτε μεγάλες ηχητικές εγκαταστάσεις. Διευκρινίσθηκε ωστόσο, ότι στη συναυλία θα χρησιμοποιηθούν μόνον φυσικά όργανα ενώ το πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο του κοίλου του θεάτρου μπορεί να αντιμετωπισθεί με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.