Μια από τα πιο δημοφιλείς αρχαίες κωμωδίες, ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη έχει τροφοδοτήσει το όραμα πολλών θεατρανθρώπων: ο Κάρολος Κουν με το Θέατρο Τέχνης είχε καταθέσει μια θρυλική παράσταση το 1957, σε σκηνικά και κουστούμια του Γιάννη Μόραλη και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Είκοσι περίπου χρόνια αργότερα, ο Σπύρος Ευαγγελάτος ανέβασε το έργο με το Αμφι-θέατρο (1978). Ακολούθησε ο Γιώργος Αρμένης με τον θίασο «Σχήμα» του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών (1990), ο Σταμάτης Φασουλής με το Εθνικό Θέατρο (1994), ο Διαγόρας Χρονόπουλος με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (2000), ο Μίμης Κουγιουμτζής με το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» (2001) και ο Νίκος Μαστοράκης με τον θίασο «Εύμολπις» (2004).
Εφέτος, ήρθε η σειρά του Διονύση Σαββόπουλου σε μια παράσταση που θα του δώσει την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε πολλούς ρόλους: προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τις ιδιότητες του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, του σκηνοθέτη. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Δ. Σαββόπουλος καταπιάνεται με τον «Πλούτο» γιατί το 1985 ήταν ο μουσικοσυνθέτης της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι και πάλι στην Επίδαυρο.
Ο «Πλούτος», η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη (γράφτηκε το 388 π.Χ.) είναι ένας διαχρονικά επίκαιρος καυστικός σχολιασμός για τις κοινωνικές ανισότητες, την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει. Στο έργο, ο φτωχός αγρότης Χρεμύλος μαζί με τον τετραπέρατο δούλο του Καρίωνα περιθάλπουν τον τιμωρημένο από τον Δία, θεό Πλούτο, που τυφλώθηκε μικρός για να αποφύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους. Με τη βοήθεια του Χρεμύλου και του δούλου του, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και όπως σημειώνει ο Διονύσης Σαββόπουλος «πραγματοποιεί επιτέλους την ανθρώπινη λαχτάρα για έναν γενικευμένο πλούτο. Μόνο που αυτό, ίσως κρύβει πλευρές που μπορεί να μας κοστίσουν πολύ ακριβά εν τέλει».
Στη παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ παράσταση, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου: τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Λούλη, την Αμαλία Μουτούση και τον Μάκη Παπαδημητρίου.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου.