Η αυτοκριτική, η χρήσιμη επιστημονική πληροφορία και πάνω απ’ όλα το χιούμορ είναι που κάνουν τη διαφορά στη συλλογή εμπειριών (γραμμένων εν είδει χρονογραφημάτων) «Το οδοιπορικό ενός παιδιάτρου» του παιδιάτρου -υπεύθυνου στα Λοιμώδη Νοσήματα, καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Δημήτρη Ζουμπουλάκη.
Στα 91 του χρόνια, ο αρχαιότερος εν Ελλάδι λοιμωξιολόγος (όταν σπούδασε την ειδικότητα η ειδικότητα αυτή δεν υπήρχε) αποφάσισε να ενώσει τα κείμενα που εκδόθηκαν για πρώτη φορά στο επιστημονικό περιοδικό «Δελτίο Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών» και να τα παρουσιάσει σε ένα βιβλίο.
Το Σάββατο που μας έρχεται (22 Ιουνίου, 8 μ.μ.) το βιβλίο «Το οδοιπορικό ενός παιδιάτρου», που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη, παρουσιάζεται στους χώρους των εκδόσεων (Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα) παρόντος του κ. Ζουμπουλάκη. Ολα τα κείμενα που υπάρχουν στο βιβλίο είναι εμπνευσμένα από προσωπικές εμπειρίες του όταν ασκούσε το επάγγελμα στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (ο κ. Ζουμπουλάκης τελείωσε τις σπουδές του στη Γερμανία και στη Γαλλία, όπου και εργάστηκε). Υπήρξε επί χρόνια παιδίατρος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Στην εκδήλωση του Σαββάτου η αδελφή του παιδιάτρου, ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη θα κάνει και πάλι ύστερα από πολλά χρόνια δημόσια εμφάνιση προκειμένου να διαβάσει κάποια αποσπάσματα. Μαζί της θα είναι και η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη, στενή φίλη της οικογένειας Ζουμπουλάκη εδώ και χρόνια. Για τον παιδίατρο θα μιλήσουν δύο μαθήτριές του, επίσης παιδίατροι, η κυρία Ελένη Βαλάση-Αδάμ και η κυρία Ντίνα Μανωλάκη.
INFO
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουνίου 8.30 μ.μ. στο
βιβλιοπωλείο – art bar «Ποιήματα & Εγκλήματα», Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ. 210 3228.839.