Η Αμερικανίδα μυθιστοριογράφος A.M. Homes κέρδισε το Women’s Prize for Fiction2013 για το βιβλίο της «May We Be Forgiven» (εκδόσεις Granta) έχοντας να ανταγωνιστεί μια ισχυρή λίστα μυθιστοριογράφων που περιελάμβανε την δυο φορές νικήτρια του Man Booker Hilary Mantel.

Η Kate Mosse, πρόεδρος της επιτροπής του βραβείου, παρουσίασε χθες, Πέμπτη βράδυ τη νικήτρια δίνοντας της την επιταγή με τις 30.000 λίρες σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Royal Festival Hall στο South Bank του Λονδίνου.

Το βιβλίο της Homes με τίτλο «May We Be Forgiven» είναι το έκτο μυθιστόρημα της και έχει ως θέμα την ιστορία ενός ώριμου ανθρώπου που η ζωή του επισκιάζεται από τον επιτυχημένο νεότερο αδελφό του.

Ο ηθοποιός Μιράντα Ρίτσαρντσον, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής το περιέγραψε ως «πολύ ελκυστικό και εξαιρετικά ευχάριστο μυθιστόρημα ».

Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν η Barbara Kingsolver με το Flight Behaviour (Faber), η Zadie Smith με το NW (Hamish Hamilton), η Kate Atkinson με το Life After Life (Doubleday); η Maria Semple με το Where‘d You Go Bernadette (Weidenfeld & Nicolson),και βέβαια η Hilary Mantel με το Bring up the Bodies (Fourth Estate).

Ως γνωστόν το βραβείο Women’s Prize for Fictionαντικατέστησε το βραβείο Orange, – μετά την αποχώρηση της Orange που ήταν η χορηγός εταιρεία – και δίνεται σε αγγλόφωνη συγγραφέα.

Στα ελληνικά κυκλοφορεί ακόμα το βιβλίο της Α.Μ.Homes «Αυτό το βιβλίο θα σώσει τη ζωή σας» (Εκδόσεις Λιβάνη)