Ξεκινούν από την Αθήνα, ακολουθούν την τροχιά του ήλιου και καταλήγουν στο Ντουμπάι χωρισμένες σε τρεις ενότητες: πόλεις με παρελθόν (Αθήνα και Παρίσι), πόλεις με παρόν (Λονδίνο και Νέα Υόρκη), πόλεις με μέλλον (Σαγκάη και Ντουμπάι).
Φωτογραφίες από έξι πόλεις του κόσμου περιλαμβάνει η έκθεση της ερασιτέχνη φωτογράφου, Κωνστάντιας Κράτσα, που από την Τετάρτη 5 Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2013 θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη. Τίτλος της έκθεσης: «Πόλεις του κόσμου με παρελθόν, παρόν και μέλλον με τη φωτογραφική ματιά της Κωνστάντιας Κράτα».

Η ίδια έχει ταξιδέψει σε τέσσερις χώρες για σπουδές και εργασία, αλλά και σε πολλές άλλες, ενώ «αφηγείται» με το φακό της το ρόλο που διαδραματίζουν καθώς και την εικόνα που θέλουν να προβάλουν. Την ενδιαφέρει η χωροταξία της κάθε πόλης, καθώς επίσης τα κτίρια και τα μνημεία της γιατί πιστεύει ότι η αρχιτεκτονική και η αστική διάπλαση μιλούν για την κουλτούρα των κατοίκων της. Θεωρεί ότι οι δημιουργίες μιας γενιάς επηρεάζουν τις επόμενες και χτίζουν την ταυτότητα της πόλης.

Τις εικόνες της φωτογράφου που σήμερα εργάζεται στο χώρο του marketing επισφραγίζει ο διεθνής χαρακτήρας τους και ως εκ τούτου ανήκουν σε ολόκληρο τον κόσμο.


Η Κωνστάντια Κράτσα γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε νομικά και οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (ΒΑ, LLM). Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι με Cours de Civilisation Française, στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και μετέπειτα παρακολούθησε μαθήματα marketing στο πανεπιστήμιο του Harvard. Εργάστηκε στη εταιρεία L’ Oréal, στον τομέα του marketing, στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία. Σήμερα εργάζεται στον ίδιο τομέα στο Ντουμπάι.
Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες για επαγγελματικούς και ψυχαγωγικούς λόγους, καθώς και συμμετέχοντας σε εθελοντικές αποστολές.
INFO:
«Πόλεις του κόσμου με παρελθόν, παρόν και μέλλον με τη φωτογραφική ματιά της Κωνστάντιας Κράτσα»

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης – Μουσείο Μπενάκη

Διάρκεια έκθεσης: 5 Ιουνίου – 25 Σεπτεμβρίου 2013