Ο αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ, ένας από τους πλέον διάσημους και πολυδιαβασμένους λογοτέχνες πέρα από τα σύνορα της πατρίδας του, «μετακομίζει» σε καινούργιο εκδοτικό σπίτι στην Ελλάδα.
Οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» ανακοίνωσαν την Πέμπτη (9/5) ότι εξασφάλισαν τα δικαιώματα των βιβλίων του. Αποκαθίσταται έτσι η προβληματική τα τελευταία χρόνια εκδοτική παρουσία –ή μάλλον απουσία για να ακριβολογούμε –του συγγραφέα στην ελληνική αγορά.
Το τελευταίο βιβλίο του που κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα ήταν το μυθιστόρημα «Travels in the Scriptorium» –ο ελληνικός τίτλος ήταν «Ενοχές δίχως τύψεις» –από τις εκδόσεις «Ζαχαρόπουλος» το 2007.
Οι τίτλοι που πρόκειται να κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» είναι τα πιο πρόσφατα μυθιστορήματά του «Invisible» (2009) και «Sunset Park» (2010) το προσεχές φθινόπωρο.
Την άνοιξη του 2014 θα ακολουθήσουν η περίφημη «Τριλογία της Νέας Υόρκης» [περιλαμβάνει τα μυθιστορήματα Γυάλινη πόλη (1985), Φαντάσματα(1986), Το κλειδωμένο δωμάτιο(1986)] που τον καθιέρωσε ως μια από τις σημαντικότερες φωνές του αμερικανικού μεταμοντερνισμού και ακολούθως το πρώτο του βιβλίο πεζογραφίας με τίτλο «Η επινόηση της μοναξιάς» (1982), ένα αυτοβιογραφικό δοκίμιο για τον θάνατο του πατέρα του και τη διάλυση της σχέσης του με την πρώτη του σύζυγο.
Το φθινόπωρο του 2014 θα εκδοθεί το μυθιστόρημα «Το παλάτι του φεγγαριού» (1989) και το «Winter Journal» που κυκλοφόρησε το 2012. Οι δυο πρώτοι τίτλοι και ο τελευταίος από τους προαναφερθέντες θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στη γλώσσα μας.

Τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε η αλληλογραφία του με τον νομπελίστα Τζ. Μ. Κουτσί, με τίτλο «Here and Now: Letters (2008-2011)».