Την πρώτη ατομική του έκθεση παρουσιάζει ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης στην αίθουσα τέχνης Metamorphosis. Αρχιτέκτονας και σκηνογράφος με μεταπτυχιακές σπουδές στον αστικό σχεδιασμό, είναι εδώ και δέκα χρόνια συνεργάτης του Δημήτρη Μαυρίκιου. Νωρίτερα μαθήτευσε στο εργαστήριο σκηνογραφίας του Γιώργου Ζιάκα στην Α.Σ.Κ.Τ. (2001-2), ενώ τα τελευταία δύο χρόνια κατασκευάζει γλυπτά με μεικτή τεχνική που αντλούν στοιχεία από την αρχιτεκτονική και τη σκηνογραφική του εμπειρία.
Το 2011 έλαβε μέρος στην ομαδική έκθεση «The Cheaper Show», στο Βανκούβερ του Καναδά και τον Σεπτέμβριο του 2012 συμμετείχε στο «Πεδίο Δράση Κόδρα» στην Θεσσαλονίκη με το έργο του «Home Sweet Home».
Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης έχει υπογράψει τα σκηνικά στα περισσότερα έργα που ανέβασε ο Μαυρίκιος στο Εθνικό, στο Θέατρο Τέχνης, στο Φεστιβάλ ή στη Λυρική. Ανάμεσα τους τα «Εξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», «Φρεναπάτη», «True West». «Τερατώδες αριστούργημα», «Χορός μεταμφιεσμένων». Μαζί του άλλωστε ο σκηνοθέτης «στήνει» τις θεατρικές του δουλειές του κι αυτό είναι κάτι που μπορεί κανείς να διακρίνει και στα γλυπτά του που διαθέτουν μια θεατρική «δραματουργία».

Με όχημα το χιούμορ και τον ρομαντισμό, η έκθεση, στην οποία συμμετέχει και ο εικαστικός Γιώργος Τσόλης, επιχειρεί να προσεγγίσει την έννοια της «Μετάνοιας» μέσα από ένα πρίσμα Ποπ Υπερρεαλισμού.

Ο Πολυχρονιάδης – δημιουργός – αριχτέκτονας, σκηνογράφος και εικαστικός, θα παρουσιάσει 15 γλυπτά/μακέτες κατασκευασμένα με μικτή τεχνική. Ένας πολύχρωμος μικρόκοσμος μέσα στον οποίο διαδραματίζεται μια σειρά από ανθρώπινες ιστορίες. Η παγκόσμια κουλτούρα των κλισέ, των σλόγκαν, της διαφήμισης, του χαμηλότερου κοινού παρανομαστή, σε μια υβριδική διασταύρωση με κοινωνικές, τεχνολογικές και φουτουριστικές ουτοπίες του 20ου αιώνα.

Αίθουσα Τέχνης Metamorphosis, Χρυσοστόμου Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη. Διάρκεια ως τις 11 Μαΐου. Φιλοξενούνται οι παράλληλες ατομικές εκθέσεις των Δημήτρη Πολυχρονιάδη και Γιώργου Τσόλη υπό τον κοινό τίτλο «REPENT».