«Γιώργος Ζογγολόπουλος: Ζωγραφική, γλυπτική, κόσμημα», είναι ο τίτλος της έκθεσης για τον έλληνα γλύπτη που διοργανώνεται από τη Δευτέρα 15 Απριλίου έως την Κυριακή 28 Απριλίου στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης του Δήμου Φιλοθέης– Ψυχικού όπου έζησε και δημιούργησε ο Γιώργος Ζογγολόπουλος.

{{{ moto }}}Στην έκθεση που πραγματοποιείται για τα 110 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού καλλιτέχνη παρουσιάζονται συγκεντρωμένα τα αριθμημένα αντίγραφα έργων του, καθώς και μία σειρά κοσμημάτων εμπνευσμένα από τα γλυπτά του τα οποία αποτελούν πιστές μικρογραφίες τους. Μαζί με μεταξοτυπίες που παρήχθησαν από τον ίδιο τον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα αριθμημένα γλυπτά και η ολοκληρωμένη σειρά των κοσμημάτων παρουσιάζονται συγκεντρωμένα στον εν λόγω χώρο.

Από κοινού με τα γλυπτά, τις μεταξοτυπίες και τα κοσμήματα παρουσιάζονται πρωτότυπα γλυπτά, σχέδια και ζωγραφικά έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου σε μια ευκαιρία «γνωριμίας» με τον γλύπτη και το έργο του το οποίο απέσπασε διεθνείς διακρίσεις και βρίσκεται διάσπαρτο σε δημόσιους χώρους της Ελλάδας.

Η επιμέλεια και η παραγωγή της έκθεσης ανήκει στο Ιδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου ενώ η επιμέλεια οργάνωσης είναι του Αλέξανδρου Ι. Στάνα.