Για δεύτερη χρονιά η Κηφισιά προσφέρει στους Αθηναίους τέσσερις βραδιές γεμάτες μουσική από καταξιωμένους σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος, οι «Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» ενώνουν τις δυνάμεις τους με το «Φόρουμ για την Κηφισιά» και διοργανώνουν την πρωτοβουλία «Εαρινές Μελωδίες». Ενα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι που ντύνεται καλλιτεχνικά και με την προβολή ταινιών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη (Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ. 210 6233682-3, www.forum.kouvoutsakis-pinakothiki.gr).

Η αυλαία ανοίγει την Κυριακή 14 Απριλίου, με μία συναυλία για βιολί και πιάνο, από τους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού «Οι πέρλες της Οχρίδας» ενώ την Τετάρτη 17 Απριλίου, οι φίλοι της μουσικής αλλά και της λογοτεχνίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης – Bohuslav Martinu: η συνάντηση των δύο κόσμων». Το αφιέρωμα που τελεί υπό την αιγίδα της Τσέχικης Πρεσβείας στην Αθήνα, περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Οι δύο συναντήσεις του Νίκου Καζαντζάκη με την Τσεχία» η οποία αναφέρεται τόσο στα δύο χρόνια που ο μεγάλος έλληνας λογοτέχνης έζησε στη χώρα όσο και στη γνωριμία του με τον τσέχο συνθέτη Μπόχουσλαβ Μαρτινού ο οποίος με βάση το μυθιστόρημα «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» έγραψε τη σημαντική όπερα «Ελληνικό Πάθος». Την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει συναυλία με μουσικά έργα που σχετίζονται με τον Μαρτινού καθώς και με τον Καζαντζάκη (π.χ.: «Κρητική Σονατίνα» του Τάκη Καλογερόπουλου) τα οποία θα ερμηνεύσουν οι γνωστοί σολίστ Ναταλία Μιχαηλίδου (πιάνο) και Βαγγέλης Χριστόπουλος (όμποε).

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Κυριακή 21 Απριλίου με συναυλία μουσικής δωματίου από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Amfir που έρχεται στη χώρα μας από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για να ερμηνεύσει έργα σπουδαίων μουσικών (όπως Μποροντίν, Τσέσνοκοφ, Σουμάν) και με τη συνοδεία της καταξιωμένης Μαρίας Πίκουλα στο πιάνο ενώ οι καλλιτεχνικές βραδιές ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 22 Απριλίου με τζαζ ρυθμούς του Claude Bolling και υπό τους ήχους φλάουτου, κιθάρας, πιάνου, κοντραμπάσου και ντραμς.

Ολες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις πατήστε εδώ.