Ο βρετανός τραγουδοποιός/τραγουδιστής Τομ Μπάξτερ γνωστός μέσω της μεγάλης ραδιοφωνικής επιτυχίας Tell Her Today και ο Αιθίοπας Μουλατού Αστατκέ, πατέρας της Ethio-Jazz θα δώσουν ζωντανές εμφανίσεις στο Gazarte μέσα στον Απρίλιο.
Αναλυτικότερα, ο Αστατκέ θα βρίσκεται στην Αθήνα την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου, ενώ ο Μπάξτερ την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου.
Από τους πιο ανερχόμενους, soulful τραγουδιστές και δημιουργούς της σύγχρονης βρετανικής σκηνής, ο Τομ Μπάξτερ κυκλοφόρησε το πρώτο του EP το 2004 και από τότε η πορεία του είναι ανοδική πορεία. Στις δουλειές του περιλαμβάνονται τραγούδια για τα soundtracks των ταινιών «Run Fatboy Run» και «Inkheart» αλλά και η μουσική επένδυση του τελικού σήματος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών του 2008 με το κομμάτι Miracle.
Ο 70χρονος Μουλατού Αστατκέ είναι ένας πολύ γνωστότερος καλλιτέχνης γνωστός για την κατάργηση των συνόρων ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους και πολιτισμούς. Τα jazz μοτίβα του μπλέκονται και συνυπάρχουν με πιο funky αποχρώσεις, οι μελωδίες απλώνονται ατέρμονες και ρυθμικές, αστραφτερές και ταυτόχρονα υπόγειες, πιο εσωτερικές.
Αν και το όνομα του έγινε παγκοσμίως γνωστό από τη σύνθεση «Yegelle Tezeta», που περιλαμβανόταν στο soundtrack της ταινίας του Jim Jarmusch «Broken Flowers» (2005), ο Αστατκέ ήταν και παραμένει ένας από τους σημαντικότερους και με τη μεγαλύτερη επιρροή αφρικανούς μουσικούς του 20ου αιώνα με αξιοσημείωτη προσφορά τόσο στην Αιθιοπική μουσική όσο και στη παγκόσμια jazz σκηνή.


Info

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
*Τομ Μπάξτερ, 19 και 20 Απριλίου, ώρα έναρξης: 22.00
Τιμές: A ζώνη 35€ / Β ζώνη 30€ / Γ ζώνη 25€ / όρθιοι 20€
*Μουλατού Αστατκέ, 26 και 27 Απριλίου, ώρα έναρξης: 22.00
Τιμές: A ζώνη 45€/ Β ζώνη 35€ / όρθιοι 25€