Ο «Αστέρας» πωλείται, όχι όμως και τα αρχαία του. Πρόκειται για το σημαντικό ιερό του Απόλλωνα Ζωστήρα, το οποίο βρίσκεται στην πλαζ του ξενοδοχείου της Βουλιαγμένης -κυριολεκτικά μέσα στην άμμο- ένας εξαιρετικός ναός με μεγάλη ιστορία, ο οποίος μάλιστα έχει αναστηλωθεί. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο και σύμφωνα με τον Αρχαιολογικό Νόμο η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος δεν περιλαμβάνει και τις αρχαιότητες που βρίσκονται στην έκτασή του, διότι αυτές ανήκουν στο ελληνικό κράτος. Αλλωστε στην προκειμένη περίπτωση ο ναός βρίσκεται στον αιγιαλό, δεν είναι καν δηλαδή, σε ιδιωτικό χώρο. Αλλού βρίσκονται όμως τα προβλήματα:
Το θέμα της επίσκεψης του ιερού είναι ένα ζήτημα που δεν έχει επιλυθεί, καθώς η μοναδική είσοδος που υπάρχει, είναι αυτή του συγκροτήματος. Αλλη είσοδος, ειδικά για τον ναό δεν κατέστη δυνατόν να γίνει, με το επιχείρημα ότι λόγω της θέσης του, ένας ανεξάρτητος διάδρομος θα διχοτομούσε την πλαζ.
Αλλά και οι …καμπάνες του ξενοδοχείου έχουν αρχαία. Βρέθηκαν όταν γίνονταν εργασίες για την ανακαίνισή τους και σήμερα περικλείονται στον μικρό αύλειο χώρο καθεμιάς! Πρόκειται για κτίσματα της κλασικής εποχής, τα οποία είχαν κατασκευαστεί επάνω σε μία πρωτοελλαδική εγκατάσταση της 3ης π.Χ. χιλιετίας. Δεν μπορεί να πει κανείς φυσικά, ότι πρόκειται για μοναδικά ευρήματα, απλώς κάποια κατάλοιπα είναι, έχει όμως σημασία το γεγονός, ότι τελικά οι άνθρωποι όσοι αιώνες κι αν περάσουν,ξέρουν να εκτιμούν την ομορφιά του περιβάλλοντος.
Στην προκειμένη περίπτωση ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα που ανακαλύφθηκε το 1924 από παιδιά του ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης που έπαιζαν, σκάβοντας στην παραλία υπήρξε το ιερό του αρχαίου δήμου των Αιξωνίδων Αλών, ο οποίος κάλυπτε τις σημερινές περιοχές της Βούλας και της Βουλιαγμένης. Ο ναός κτίσθηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα και η σημασία του έγκειτο στο γεγονός, ότι από εκεί αναχωρούσαν τα πλοία με προσκυνητές για την Δήλο, το κατ΄εξοχή ιερό του Απόλλωνα. Γι΄ αυτό και τελούνταν τα Ζωστήρια, η ετήσια
γιορτή των Αλαιέων κατά την οποία η Αττική ανανέωνε τα δικαιώματά της επί της ιεράς νήσου της Δήλου.