Οι εκδόσεις «Παπαδόπουλος» εξασφάλισαν τα αποκλειστικά δικαιώματα και εγκαινιάζουν μια σειρά από νέες μεταφράσεις των γνωστότερων έργων του αμερικανού νομπελίστα συγγραφέα Τζον Στάινμπεκ (1902-1968).
Η αρχή γίνεται με το εμβληματικό μυθιστόρημα «Άνθρωποι και ποντίκια» (1937) που διαδραματίζεται στις καθημαγμένες Ηνωμένες Πολιτείες του Μεσοπολέμου, την περίοδο του μεγάλου κραχ και της οικονομικής ύφεσης.

Είναι η ιστορία του Λένι και Τζορτζ, δυο φίλων που περιφέρονται από αγρόκτημα σε αγρόκτημα για ένα μεροκάματο μέχρι που ένα απρόσμενο γεγονός ανατρέπει τα δεδομένα –η νέα μετάφραση για λογαριασμό των εκδόσεων «Παπαδόπουλος» υπογράφεται από τον Μιχάλη Μακρόπουλο. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, να ακολουθήσουν «Τα σταφύλια της οργής» (1939) και το «Ανατολικά της Εδέμ».
Είναι μια ευκαιρία να διαβαστεί και πάλι ο συγγραφέας χωρίς τις ιδεολογικές προκαταλήψεις που επικάλυψαν (ακόμη και στην πατρίδα του) ένα βαθιά ανθρωπιστικό και εξαιρετικά επίκαιρο έργο. Αυτό δεν είναι απλώς ένα σχήμα λόγου. Πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια ορισμένοι χαρακτήρισαν τα βιβλία του αμερικανού λογοτέχνη «ανεπίκαιρα» ή «εκτός εποχής».
Η βιβλιογραφία του Τζον Στάινμπεκ είναι τεράστια και δεν είναι ποτέ αργά να μεταφραστούν για πρώτη φορά στη γλώσσα μας κείμενα που δεν έφθασαν ποτέ μέχρι σήμερα στους έλληνες αναγνώστες.
Info

Συγγραφέας: Τζον Ερνστ Στάινμπεκ
Τίτλος: Άνθρωποι και ποντίκια
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Σελίδες: 168
Τιμή: 7,99€