Tο φετινό βραβείο Μελίνα Μερκούρη κέρδισε η Λένα Παπαληγούρα για την συμμετοχή της στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αόρατη Όλγα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Εθνικό θέατρο.

Η ηθοποιός είναι η 7η στη σειρά που έλαβε τη διάκριση, προσθέτοντας το όνομά της στη λίστα με τις Ελενα Μαυρίδου (2007), Στεφανία Γουλιώτη (2008), Εύη Σαουλίδου (2009), Μαρίνα Ασλάνογλου (2010), Λουκία Μιχαλοπούλου (2011) και Μαρία Κίτσου (2012). Μαζί με το επαμειβόμενο έπαθλο (αξίας 3.000 ευρώ), η νικήτρια φόρεσε στο πέτο της και την καρφίτσα της Μελίνας, που σαν σκυτάλη, μεταφέρεται κάθε χρόνο από τη μία ηθοποιό στην άλλη.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τελετή, στο Ιδρυμα που φέρει το όνομά της, στην Πλάκα, με παρούσα πάντα τη Μανουέλα Παυλίδου, που είχε και την ίδεα για την βραβευση.

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέλος της κριτικής επιτροπής, στην οποία προεδρεύει η Μάγια Λυμπεροπούλου. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Δηώ Καγγελάρη, Ρένη Πιττακή και η δημοσιογράφος Ματίνα Καλτάκη. Πιάνο έπαιξε ο Μαυρίκιος.

Συνυποψήφιές της ήταν οι: Νεφέλη Κουρή για τον ρόλο της μικρότερης από τις τρεις Αρετούσες στο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο θέατρο Ακροπόλ, Ηρώ Μπέζου για την συμμετοχή της στο έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ «Βόυτσεκ» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο Απλό θέατρο και Βασιλική Τρουφάκου για τον ρόλο της Ζωής στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η παρέλαση» σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι στο θέατρο του Νέου Κόσμου.