Στον Χάρη Φραγκούλη απονεμήθηκε το 13ο βραβείο Δημήτρης Χορν, στην τελετή που μόλις ολοκληρώθηκε στο θέατρο που φέρει το όνομα του έλληνα ηθοποιού, στην οδό Αμερικής. Ο νικητής ερμήνευσε τον Ζίγκμουντ Φρόιντ στο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ, που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου, στο θέατρο Θησείον.

Επί σκηνής ο Δημήτρης Λάλος, περσινός νικητής, εδωσε τον σταυρό του Χορν στον διάδοχό του, ενώ ο Σταμάτης Φασουλής του παρέδωσε το επαμειβόμενο βραβείο.

Νωρίτερα ο Διονύσης Σαββόπουλος ξεδίπλωσε, με τον δικό του τρόπο, σκέψεις, λέξεις και εικόνες για τον Δημήτρη Χορν. Ακολούθησε ο Θανάσης Αλευράς (βραβείο 2008) με ένα αφιέρωμα στον Χορν που δεν γνώρισε, αλλά και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος που, όπως κάθε χρόνο, αναφέρθηκε στη σημασία του επάθλου.

Συνυποψήφιοι για το φετινό βραβείο ήταν οι:

Παναγιώτης Καλαντζής (για το ρόλο του Μπομπ στον «Αµερικάνικο βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάµετ, σε σκηνοθεσία Δηµήτρη Τάρλοου – θέατρο Πορεία).

Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (για το ρόλο του Νίκου στη «Νίκη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη, στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου)

Αργύρης Πανταζάρας (για το ρόλο του Μίμη στον «Κόκκινο βράχο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου)

Γιώργος Χριστοδούλου (για το ρόλο του Ερωτόκριτου, στον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο θεάτρο Ακροπόλ)

Να θυμίσουμε ότι ο θεσμός ξεκίνησε το 2001 και από τότε έχει τιμηθεί μια σειρά νέων και εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών _όπως αποδεικνύει η πορεία τους στο σανίδι. Ετσι λοιπόν από το 2001 ως και το 2012 έχουν φορέσει τον σταυρό οι: Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκης και Δημήτρης Λάλος.

Θεσμοθετημένο από τον Σταμάτη Φασουλή, που είχε και την επιμέλεια της βραδιάς, μαζί με τον στενό συνεργάτη του Χορν, Θεοδόση Ισσακίδη, το βραβείο χρηματοδοτείται από το κληροδότημα του αδελφού του Γιάννη Χορν.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (πρόεδρος) και οι Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.