Τσικνοπέμπτη στο Μουσείο Ακρόπολης
Ως τις 10 το βράδυ θα είναι σήμερα ανοικτοί οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου Ακρόπολης με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης ενώ από τις 8 μ. μ. θα λειτουργήσει μπουφές στο εστιατόριό του, που θα παραμείνει ανοικτό ως τις 12 τα μεσάνυχτα (τηλ. 210 9000900).



ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η ΚΟΑ για την γυναίκα

Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει μια συναυλία αφιερωμένη στην ευαισθησία αλλά και στον δυναμισμό της γυναικείας μουσικής γραφής κι ερμηνείας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το νέο έργο «Τα έξι γράμματα για την Κάλλας: ΑΠΟΛΛΩΝ» της Κωνσταντίας Γουρζή, το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα της Κλάρα Σούμαν με σολίστ την Ναταλία Μιχαηλίδου και την Πέμπτη Συμφωνία της Αιμιλίας Μάγιερ. Μουσική διεύθυνση: Λίζα Ξανθοπούλου. Στις 20.30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Πληροφορίες-εισιτήρια στο τηλ: 210 7282.333

ΘΕΑΤΡΟ

Η «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αποδείχτηκε για την Μπέτυ Αρβανίτη μια κορυφαία στιγμή στη θεατρική της πορεία, στην παράσταση που υπογράφει ο Στάθης Λιβαθινός. Στον θίασο συμμετέχουν οι Τζίνη Παπαδοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λίλη Μελεμέ, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Χάρης Χαραλάμπους. Στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, κάθε Τετάρτη (19:00), Πέμπτη- Παρασκευή-Σάββατο (21:00) και Κυριακή (20:00).