Πως ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Μάνος Κατράκης, ο Μίμης Φωτόπουλος και άλλοι μεγάλοι του ελληνικού σινεμά στην καθημερινότητά τους στα στούντιο;
Εχοντας συνεργαστεί και παίξει μαζί με μεγάλους της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, η Ρένα Βενιέρη – Μαυρομμάτη ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής και της καριέρας της «Στον ΄Ισκιο της Δόξας». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου της ηθοποιού και συγγραφέα που παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου (ώρα 6 μ. μ.) στο ΄Ιδρυμα Θεοχαράκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ποιήματα διάβασαν οι ηθοποιοί Νίκος Βερλέκης, Ματίνα Καρά, καθώς και η ίδια η συγγραφέας, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και ο μουσικός Αλέξανδρος Καψοκαβάδης.
Πρόκειται για ένα βιβλίο των εκδόσεων Libro όπου είναι εμφανής η αγάπη της ηθοποιού και συγγραφέως για το θέατρο, μια αγάπη που δεν την εμπόδισε να ασχοληθεί με το χώρο του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. «Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος ρόλος της ζωής μου, όμως, ήταν ο ρόλος της μητέρας», αποκαλύπτει η ίδια μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Η μητρότητα της έδωσε την ευκαιρία να αλλάξει τις προτεραιότητες και τα θέλω της ζωής της που ίσχυαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Οι δάσκαλοι, οι σκηνοθέτες, οι εικαστικοί, οι μουσικοί, οι φίλοι, κι όσοι χάραξαν τα χνάρια της ζωής της παρελαύνουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου που «κλείνει» 18 πράξεις θεατρικής ζωής.